O
orc
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Witam, mam trochę nietypowy problem. Przed blokiem biegnie ulica, zaraz za ulicą jest coś w rodzaju domu - niestety właściciel ma piec, w którym pali czym popadnie. Dwa - niedawno został dostawiony komin, z tego co się orientuje na komin musi być wydane pozwolenie, mam rację? Nie jestem pewien czy zostało udzielone, poza tym z budynku który był stodołą został zorganizowany zakład pracy (właśnie nad tym budynkiem został dobudowany komin).
Chciałem zapytać co można z tym zrobić, wokół tego domu jest kilka bloków, w żadnym z nich nie da się otworzyć okna, bo zamiast świeżego powietrza czuć dym, czad, spaleniznę.
Głównie interesuje mnie czy do przekształcenia tej stodoły w zakład również potrzebne jest zezwolenie, oraz to czy potrzebne jest też zezwolenie na palenie w piecu w tej konkretnej sytuacji - kiedy budynek w którym pali się w piecu a jest otoczony blokami mieszkalnymi.
Jeśli umieściłem posta w złym dziale - przepraszam, ale nie znalazłem odpowiedniejszego.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Chciałem zapytać co można z tym zrobić, wokół tego domu jest kilka bloków, w żadnym z nich nie da się otworzyć okna, bo zamiast świeżego powietrza czuć dym, czad, spaleniznę.
Głównie interesuje mnie czy do przekształcenia tej stodoły w zakład również potrzebne jest zezwolenie, oraz to czy potrzebne jest też zezwolenie na palenie w piecu w tej konkretnej sytuacji - kiedy budynek w którym pali się w piecu a jest otoczony blokami mieszkalnymi.
Jeśli umieściłem posta w złym dziale - przepraszam, ale nie znalazłem odpowiedniejszego.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.