Komisja socjalna

• Autor wątku Autor wątku grika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grika

Użytkownik
Odpowiedzi
151
Złożyłem wniosek do socjalnego o dofinansowanie wypoczynku i dostałem odpowiedź "KOMISJA SOCJALNA podjęła decyzję odmowną" bez żadnego uzasadnienia. Czy nie powinno być dlaczego ?

grika napisał:
Czy nie powinno być dlaczego ?
Należy sie zapoznać z regulaminem ZFŚŚ , dopytać skład komisji o powód odmowy

Moim zdaniem powinno być uzasadnienie

cologniola napisał:
Należy sie zapoznać z regulaminem ZFŚŚ , dopytać skład komisji o powód odmowy

Moim zdaniem powinno być uzasadnienie
A czy pracodawca może udostępnić regulamin ZFŚS tylko w siedzibie tłumacząc to wewnetrznymi zasadami?

Jeżeli pracujesz w oddziale firmy to ten regulamin również powinien sie w tym oddziale znajdować tak samo jak regulamin pracy czy wynagradzania.
Nie można wymagać aby pracownik jechał np. 200 km do siedziby aby zapoznać sie z regulaminami.
Regulaminy pracodawca w celu zapoznania sie powinien udostępnić pracownikowi w każdym czasie

A jeżeli jestem już emerytem?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To niestety ale trzeba sie udać do firmy aby zapoznać sie z regulaminem.
Nie każdy pracodawca daje świadczenia emerytom

to może dlatego że nie masz urlopu, zwykle dofinasowanie do wypoczynku jest powiązane z urlopem

Agnieszka3M napisał:
to może dlatego że nie masz urlopu, zwykle dofinasowanie do wypoczynku jest powiązane z urlopem

Być może - ale pytanie było, czy decyzja odmowna powinna być uzasadniona. Czy wystarczy zwykłe: "nie, bo nie".

i była też odpowiedź że trzeba zapoznać sie z regulaminem - regulamin może wskazywać ze że nie ma uzasadnienia i odwołania od decyzji - tylko nie komisji ale pracodawcy.

Powrót