R
Robtn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
dzien dobry,
nie mam szans zdobycia pieniedzy, banki nie idą na prolongatę wiec licze sie z nieuchronnym zajeciem komorniczym; nie otrzymałem jeszcze wymówienia obu kredytów (razem 60 000 zł) ale to kwestia m-ca stycznia 2011.
-zarabiam 1900,zl netto w oswiacie;
-pracodawca odciaga 400,zl. pozyczki zakladowej; na reke otrzymuje 1500,zl.
Sporo na forach czytałem lecz nie znalazłem odpowiedzi na pytania:
1 - czy komornik zajmie swoja część z pelnej pensji (1900) czy tez z części po odciagnietej pozyczce zakładowej (1500)?
2 - zalegam w dwu bankach - czy bedzie jeden komornik czy dwu?
Czy też sytuacja - który komornik wejedzie mi na pobory pierwszy ten lepszy i zajmie ile może aż do końca długu; a drugi komornik będzie naliczał odsetki czekając na spłatę dlugu pierwszego komornika i wtedy on do pensji sie dobierze?
3 - mieszkanie lokatorskie, wiec nie powinnien mnie ruszać - nieprawdaż?
pozdrawiam - Robert
nie mam szans zdobycia pieniedzy, banki nie idą na prolongatę wiec licze sie z nieuchronnym zajeciem komorniczym; nie otrzymałem jeszcze wymówienia obu kredytów (razem 60 000 zł) ale to kwestia m-ca stycznia 2011.
-zarabiam 1900,zl netto w oswiacie;
-pracodawca odciaga 400,zl. pozyczki zakladowej; na reke otrzymuje 1500,zl.
Sporo na forach czytałem lecz nie znalazłem odpowiedzi na pytania:
1 - czy komornik zajmie swoja część z pelnej pensji (1900) czy tez z części po odciagnietej pozyczce zakładowej (1500)?
2 - zalegam w dwu bankach - czy bedzie jeden komornik czy dwu?
Czy też sytuacja - który komornik wejedzie mi na pobory pierwszy ten lepszy i zajmie ile może aż do końca długu; a drugi komornik będzie naliczał odsetki czekając na spłatę dlugu pierwszego komornika i wtedy on do pensji sie dobierze?
3 - mieszkanie lokatorskie, wiec nie powinnien mnie ruszać - nieprawdaż?
pozdrawiam - Robert