F
feniksss26
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam serdecznie bardzo prosze o pomoc i konkretna odpowiedz na moje pytanie abym wiedzial jak mam dzialac, a wiec tak. od 2 miesiecy mam zajęcie komornicze na mojej pensji w wysokosci 50% (zarabiam 2 tysiace,oraz pobieram swiadczenie mieszkaniowe w wysokosci 600zł) czyli 1000zl trafia do komornika 1000zl dla mnie. 30.01.2012 roku odbyla sie sprawa alimentacyjna, zostały przyznane alimenty w kwocie 1000zł na dziecko i 500zl na zone co daje 1500zł. i teraz nie wiem jak mam działac, czy wystarczy ze zawioze wyrok do pracodawcy aby odtracał kwote 1500zł na konto zony i on osobiscie poinformuje komornika ktory mi zajał wypłate ze mam alimenty i nie jest mozliwe odtracanie tych 1000zł na poczet kredytow, czy w ogole pracodawcy, ksiegowi wiedza o tym ze alimenty sa na 1 miejscu?
oraz po odtraceniu alimentow zostaje mi 500zl z wypłaty oraz 600zl mieszkaniowki wyplacanej z innej puli niz wypłata. czy komornik moze jeszcze zajac mi cos z tych kwot? bardzo prosze o odpowiedzi!
oraz po odtraceniu alimentow zostaje mi 500zl z wypłaty oraz 600zl mieszkaniowki wyplacanej z innej puli niz wypłata. czy komornik moze jeszcze zajac mi cos z tych kwot? bardzo prosze o odpowiedzi!