M
marta997
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam pytanie. Czy komornik może zająć mojej najmłodszej siostrze pieniążki z renty rodzinnej jakie otrzymuje po śmierci naszego taty? Dodam ,że dług zrobiła nasza matka i jedna pełnoletnia siostra po śmierci naszego ojca.moja siostra była tedy mała ale wraz z uzyskaniem pełnoletności komornik zaczął przysyłać jej pisma,że ona ma także dług za mieszkanie. nakaz eksmisji za to mieszkanie został orzeknięty jeszcze przed uzyskaniem pełnoletności przez moją młodszą siostrę.
Matka wyprowadziła się do jakiegoś faceta a ta siostra co zadłużyła mieszka tam dalej z dzieckiem 16 letnim i dalej nie płaci czynszu,opłaca sobie tylko kablówkę,internet i prąd.Moja najmłodza siostra od roku zameldowana jest tymczasowo w innej miejscowości i nie korzysta z zadłużonego mieszkania.
Matka wyprowadziła się do jakiegoś faceta a ta siostra co zadłużyła mieszka tam dalej z dzieckiem 16 letnim i dalej nie płaci czynszu,opłaca sobie tylko kablówkę,internet i prąd.Moja najmłodza siostra od roku zameldowana jest tymczasowo w innej miejscowości i nie korzysta z zadłużonego mieszkania.