Komornik A TBS

• Autor wątku Autor wątku lovamcie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lovamcie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam staram się o mieszkanie z TBS ( bedę głównym najemcą) Jednakże zameldowana będe wraz z narzeczonym . Niestety narzeczony ma komornika który ściąga mu z wypłaty dług za rodziców którzy nie płacili mieszkania. Czy mogę mieć w takim przypadku problemy z uzyskaniem takiego mieszkania przez to że on ma tego komornika ?

TBS tym sie roznia od spoldzielni czy nieruchomosci ze Pani nie ma prawa wlasnosci owej nieruchomosci, tylko umowe najmu. Jesli TBS ma swoje wewnetrzne regulaminy na mocy ktorych okresla ryzyko najemce (jego wyplacalnosc) to moze byc problem z taka akceptacja ze strony TBS takich najemcow. Nalezy pofatygowac sie do TBS i zapytac wprost, na pewno tam jest cala masa dokumentow do wypelnienia, gdzie za skladanie falszywych zeznan grozi postepowanie karne.

No tak ale to ja będę najemcą a nie narzeczony , a ja wypłacalna jestem bo nie mam żadnych długów .

Nalezy przesledzic tryb i regulamin owego najmu w TBS-sie. Przypuszczam ze najemca bedzie chcial wiedziec na temat sytuacji wszystkich najemcow. Jako wlasciciel takicego TBS-a napisal bym wprost pytanie czy jedno z najemcow nie ma postepowania egzekucyjnego, a jesli tak to szczegoly.

Jak Pani napisze co to za TBS pokaze regulamin to mozna cos wiecej powiedziec, krysztalowej kuli nie mam :)

Powrót