Komornik a zwrot podatku

• Autor wątku Autor wątku Kanas2301
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kanas2301

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Napisze wam trochę żale, bo jestem wnerwiony sytuacja która mnie spotkała. Miałem dług o którym zapomniałem, przeprowadziłem się więc korespondencja nie dochodziła i dopiero się zorientowałem jak przyszło zajęcie wynagrodzenia. Było to na początku kwietnia, od razu po tej informacji uregulowalem cały dług. Dziś dostałem pismo z Urzędu skarbowego (datowane na 18 mają) że mój zwrot podatku został przekazany do komornika!! Zadzwoniłem do komornika i asesorka mówi mi że odwalili imbe, bo w kwietniu wysłali pismo urzędowi że cofaja zajęcie bo dług splacony (i ze ma zwrotke że pismo odebrane). Powiedziała też że dostali mój zwrot podatku 19 maja i 20 maja odeslali spowrotem urzędowi. Tam mam spora kasę z tego zwrotu i teraz pytanie, czy jak w poniedziałek pójdę do urzędu skarbowego to mi wypłaca ten hajs czy też nie?

Na to pytanie zdecydowanie odpowie wróżbita Maciej.

wiem że pytanie z dupy, ale pytam bo może ktoś był w podobnej sytuacji. W ogóle nie rozumiem dlaczego urząd wysłał do komornika pieniądze, skoro na początku kwietnia odebrali pismo o cofnieciu zajęcia.....

Zanim trafiło do właściwego wydziału/komórki itd
Minęło się.

Powrót