komornik bank wyplata

• Autor wątku Autor wątku pawel199111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel199111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam problem z komornikami i bankiem. A mianowice dostaje wyplate za prace na konto ale skonczyla mi sie kwota wolna i nie moge tych pieniedzy wyplacic pomimo ze wysylalem komornikom wnioski o zwolnienie rachunku. Bank raczki myje komornicy tez a pieniadze leza na koncie zablokowane i nic nie moge z tym zrobic. Prosze o jakas porade jak to zalatwic bo z tego co wiem chroni mnie prawo pracy i nie moga mi tych pieniedzy zabrac. Nie sa to zajecia alimentacyjne.

Jeśli komornik dokonuje ci egzekucji wierzytelności z rachunku i pensji to chyba wiesz/ wiedziałeś o tym wcześniej ? Czemu dopiero teraz pytasz ??
A przed długami nic cię nie chroni. Długi trzeba spłacać.

Ostatnia edycja:
Wiem oddawna i dogadywalem sie z komornikami. Dlugi splacam tylko tez musze miec jakies srodki do zycia a w tym momencie nie mam nawet za co kupic jedzenia bo wyplata jest na koncie ale nie moge jej ruszyc a pisma itp komornicy dostali 2mies temu. A prawo pracy mowi wyraznie ze ja mam dostac 1360zl netto i nie podlega zajeciom glowny dochod to 1800zl netto z czego pracodawca obcina. Tak to rozumie

pawel199111 napisał:
A prawo pracy mowi wyraznie ze ja mam dostac 1360zl netto i nie podlega zajeciom glowny dochod to 1800zl netto z czego pracodawca obcina. Tak to rozumie

Egzekucja z wynagrodzenia to egzekucja z wynagrodzenia a egzekucja z rachunku to egzekucja z rachunku, w której prawo pracy nie ma nic do rzeczy bo mowa o rachunku.
Co ma piernik do wiatraka.

Bierność skutkuje j.w.
A kasę można odbierać w kasie zakładu/przekazem

Polecam używanie PL znaków.

Powrót