Komornik, Best, ślub co robić?

• Autor wątku Autor wątku dar3k369
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dar3k369

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie

W kilku zdaniach postaram się przedstawić moją sytuację, otóż od wielu lat ciągną się za mną długi dokładnie od 2008 roku, nie spłacam ich od 2011? Może wcześniej. W chwili obecnej firma BEST posiada 3 moje sprawy na około 15tys. Natomiast w jednej ze spraw wierzycielem jest Kredyt Inkaso I Niestandaryzowany........ i sprawa ta jest prowadzona przez komornika sądowego w łodzi. Jestem jeszcze kawalerem, ale za miesiąc biorę ślub mam podpisaną intercyzę notarialną mamy już mieszkanie i jakiś tam majątek oczywiście wszystko jest na narzeczoną i szczerze mówiąc chciałbym zrobić z tym porządek. I teraz pytanie do Was co zrobić? Czy można zaskarżyć te sprawy do sądu licząc że być może nie mają jakiś dokumentów, czytałem tu na forum o zmianach w TK? Być może jest jakaś firma która zajmuje się tego typu sprawami? Bardzo proszę o pomoc i dobre rady

W sprawach z BEST były nakazy zapłaty?

Ostatnio otrzymałem z Besta info o wstrzymaniu egzekucji i że w ciągu 10 lat mogą powrócić do tych spraw

Podowiaduj się o stanie spraw - jakieś nakazy, egzekucje bądź ich brak - i będzie można dyskutować. Jedyne co wiadomo na teraz, to że przyszła żona nie będzie obarczona tym długiem za twego życia, nawet gdyby nie doszło do podpisania intercyzy.

Powrót