Komornik - bezprawne wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku paulina270496
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulina270496

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Jak się okazało (wyszukałam telefon w internecie) Wydzwania do mnie komornik na zlecenie ergo Hestii. Nie korzystam z ich usług od 2 lat. Zapewne wymagają spłaty zadłużenia za szkode którą pokryła Ergo Hestia. Koszty szkody zostały przezemnie pokryte i zapłacone w terminie - sprawa ze stycznia 2020. Wysłałam reklamację do Hestii z potwierdzeniem wykonania przelewu na wymaganą kwotę. Co dalej? Czy nawet jeżeli sprawa się wyjaśni będę pociągnięta do dodatkowych kosztów?

jak dzwoni, to trzeba odebrać telefon i dowiedzieć się o co chodzi, tym bardziej że być może dzwoni pracownik kancelarii komorniczej w celu dostarczenia jakiejś korespondencji urzędowej.

robinson21 napisał:
jak dzwoni, to trzeba odebrać telefon i dowiedzieć się o co chodzi, tym bardziej że być może dzwoni pracownik kancelarii komorniczej w celu dostarczenia jakiejś korespondencji urzędowej.
aktualnie przebywam za granicą, nie byłam w stanie odebrać telefonu. Otrzymałam jedynie informację na czuje to jest zlecenie.

zacznijmy od tego, że komornik nie wykonuje zleceń, zlecenie jak to nazwano może zlecić wykonawca swojemu zleceniobiorcy, a wierzyciel jeżeli takowy jest może złożyć wniosek egzekucyjny w celu ściągnięcia wierzytelności opisanej w tytule egzekucyjnym - to tak w nawiasie, ale przechodząc do zadanego pytania proszę oddzwonić do kancelarii komornika i dopytać,

Czy jesteś pewien, że dzwoni komornik? A nie windykator?

Powrót