Komornik chce pisma o zajęciu

• Autor wątku Autor wątku Lebronik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lebronik

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Witam . Komornik chce odd mnie pisma kiedy zajął mi konto w banku . Czy to nie jakis absurd? Ja mam mu przynosić pismo kiedy on sam zajął mi konto? Byłem w banku bank takich rzeczy nie wydaje. Dzwoni do pracodawcy wyzywa rzuca jakimiś paragrafami, grozi karą itd...co ja mam zrobić ? Czy jest to zgodne z prawem? Konto mam cały czas to samo wszystkie pieniądze tam idą od samego początku i on mi je zajął a teraz mnie pyta kiedy on mi je zajął...

mam mu przynosić pismo kiedy on sam zajął mi konto?

Nie musisz przynosić komornikowi żadnych pism o zajęciu rachunku bankowego. Takie pismo powinno być w aktach komorniczych prowadzonej sprawy.

Wanda67 napisał:
Nie musisz przynosić komornikowi żadnych pism o zajęciu rachunku bankowego. Takie pismo powinno być w aktach komorniczych prowadzonej sprawy.

Czyli co ja mam mu powiedzieć jeżeli jeszcze raz będzie mnie straszył i pracodawcę?

Odpowiedz komornikowi, że oryginały wszystkich wychodzących od niego pism są w aktach prowadzonej przez niego egzekucji.

Wanda67 napisał:
Odpowiedz komornikowi, że oryginały wszystkich wychodzących od niego pism są w aktach prowadzonej przez niego egzekucji.
Ok dzięki

Powrót