komornik i bank

• Autor wątku Autor wątku hrabia66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hrabia66

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Tydzień temu komornik zabrał pieniądze z konta bankowego,nic w tym dziwnego bo mam długi.Problem polega natym że te pieniądze są z Urzędu Miasta Krakowa jako zasiłek rodzinny i alimenty.Z tego co wiem nie można zabrać dziecią alimentów.Czy to wina banku czy komornika? Jak odzyskać te pieniądze? Potrzebuje pomocy prawnej mam piątke dzieci na wychowaniu!!!!!

Wina ani banku ani komornika. Środki na rachunku bankowym nie sa już alimentami ani zasiłkiem. Podrepcz do banku. O ile nie wykorzystałaś kwoty wolnej od zajęcia to bank wypłaci. W przyszłości należną kasę odbieraj w kasie UM. Ominiesz problemy.
Wystarczyło trochę poszukać na forum.

Witam nie wiem czy dobrze trafiłam mam problem dostaję emeryture i dzisiaj dowiedziałam się że bank zabrała mi całe wynagrodzenie na poczet swojego kredytu! czy miał taką możliwość?nie zostawili mi nic na życie i nie wiem co mam zrobić

magda 49 napisał:
czy miał taką możliwość?
Widać miał skoro to zrobił.
magda 49 napisał:
nie zostawili mi nic na życie i nie wiem co mam zrobić
Zacząć traktować bank, który jest jednocześnie wierzycielem, poważnie.
Po drugie, wskazać pracodawcy inny rachunek bankowy na który ma wpływać wynagrodzenie, albo pobierać je "do łapki".

Po trzecie. Podobnych tematów jest na tym forum mrowie, więc na przyszłość proszę włożyć minimum wysiłku zanim Pani coś napisze i najlepiej nie kleić się do kogoś innego - tzn. założyć własny temat.

Powrót