Komornik i Fundusz Alimentacyjny

• Autor wątku Autor wątku Kasiulka90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasiulka90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Proszę o pomoc! W 2013roku się rozwiodłam, mam trójkę dzieci, które mam pod opieką, alimentów sąd przyznał 600zł na trójkę. Byly mąż zapłacił mi dobrowolnie 2 razy po 600zł i raz 300zł. Potem przestał placic, więc sprawę zgłosiłam do komornika, ktory był w stanie z byłego męża ściągnąć pieniążki tylko raz, ponieważ były mąż wyjechał za granicę i wyjechał za granicę. Po kilku miesiącach, gdy komornik nie był w stanie mi przelewać należności sprawę skierował do Funduszu alimentacyjnego, który zwrócił mi tylko część pieniążkow, które był mi winien mąż, a pozostałość przepadła. Fundusz płaci mi na bieżąco co miesiąc 600zł, ale ostatnio na konto dostałam wpływ od komornika 505zł70 gr, więc sądziłam,że może komornik ściągnał jakąś część pieniążków ktorej Fundusz mi nie zwrócił. Dziś dostałam telefon z FA, gdzie Pan z funduszu powiedział, że do końca miesiąca muszę zwrócić pieniążki, które ostatnio przelał mi komornik. Chcę wiedzieć czy muszę oddawać, skoro tych pieniądzy Fundusz mi nie zwrócił,a należały się nam. Mam dwa dni na to, żeby oddać te 505zł70gr, nie wiem za bardzo co robić. Pan z Funduszu dodał, że jeśli nie oddam, to w listopadzie Fundusz mi nie wypłaci pieniędzy. Co robić?

Musi Pani zwrócić pieniądze, ponieważ nie może Pani otrzymywać pieniędzy od komornika i jednocześnie pobierać świadczeń z FA.

Powrót