Komornik nie wykreslil wpisu w ksiedze wieczystej

• Autor wątku Autor wątku ankarom
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ankarom

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam mam problem około pół roku temu splacilam zadłużenie wobec inwestora prywatnego do chwili obecnej komornik nie usunal wpisu z 3 działu KW ani też nie dostałam informacji o zakończeniu egzekucji .Mało tego dziś przyszło pismo o wszczęciu egzekucji z nieruchomości bo komornik połączył ten już spłacony dług z kolejnym co mam teraz robić aby uniknąć egzekucji dodam że dług jest spłacany poprzez zajęcie wynagrodzenia po 560 zł miesięcznie i do dziś był spokój .

ankarom napisał:
do chwili obecnej komornik nie usunal wpisu z 3 działu KW ani też nie dostałam informacji o zakończeniu egzekucji
Być może nie nie jest zakończona, zweryfikuj to w kancelarii.
Komornik nie dba to, czy ktoś dostanie postanowienie - ma je wysłać a poczta próbować 2x doręczyć

ankarom napisał:
uniknąć egzekucji
Nie wiem czego tu unikać - jedna niezakończona a druga niewątpliwie prowadzona - czynna.

Dowiedz się w kancelarii jak sprawy wyglądają bo inaczej to wróżby.

Po kontakcie z wierzycielem twierdzi on że jest dług spłacony w lutym 2016 do tej chwili nic nie otrzymałam oczywiście umowilam się już z komornikiem ale głównie chodzi mi o to że bierzaca egzekucja została dołączona już do tej co powinna być zamknięta .Jeszcze jedno pytanie czy jak splacalam zadłużenie to komornik najpierw sobie nalicza swoją dole później jest wierzyciel czy odwrotnie ?

Powrót