komornik ostateczne wezwanie

• Autor wątku Autor wątku thas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Wiem, ze moze to wygladac jak walkowanie znowu presco ale po przeczytaniu wielu postow moja sprawa jest inna.

Dostalem dzis pismo od komornika z wezwaniem ostatecznym do zaplaty.
Wiec tak to wyglada:
firma presco wystapila o splate dlugu z lutego 2007 roku kupionego od ptk centertel na kwote 1500zl + odsetki + koszty (razem kolo 5000zl)
taki dlug oczywiscie mial miejsce jednak w miesiacu marcu 2007 roku podpisalem aneks do umowy z ptk centertel w ktoym jest punkt 3: "Anulowanie oplaty specjalnej wynikajacej z niedotrzymania warunkow umowy wynikajacych z poprzedniej umowy nastapi 5-tego dnia od daty aktywacji karty sim, po podpisuaniu umowy wraz z niniejsszym aneksem" aneks i umowa zostaly oczywiscie podpisane (co ciekawe posiadam ten aneks do umowy i umowe z 2007r) wiec zadluzenie to zostalo anulowane, jakim wiec cudem ptk centertel sprzedal dlug ktorego nie bylo ?

2ga sprawa jest to ze w pismie od komornika mam daty postepowania upominawczego i klauzli wykonalnosci (miesiac pozniej) po tych datach wiem ze nie bylo mnie w tym okresie w miejscu zameldowania wiec nie odebralem tych listow

mogl by ktos doradzic jak zaaragowac ? wiem, ze czas tutaj jest wazny aby zadzialac jak najszybciej (jeszcze nie bylem w sadzie rejonowym aby dostac wglad do e-akt i dzis napewno sie nie wyrobie)

za wszelka pomoc z gory dziekuje

Powrót