komornik przywrócenie

• Autor wątku Autor wątku lublub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lublub

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Czy jest jakiś sposób na przywrócenie terminu rozprawy ?

Wyjaśnienie 2015 roku odbyło się posiedzenie nie jawne firma Polska Spółka Gazownictwa w siedzibą warszawie pozwała mnie , o dziwo śmieszne bo ta sama firma wytoczyła mi proces wcześnie proces w ty samym roku.

O tej drugiej sprawie się dowiedziałem i zostało spłacone natomiast o tej pierwszej sprawie nic nie wiedziałem ... dopiero po 3 latach dostaje pismo od komornika .

Nawet nie wiem za co mam płacić ..

podejść do sądu i zobaczyć co jest w aktach, namiary posiadasz (sygn akt sądowych oraz jaki sąd) gdyż komornik przesłał odpowiednie dokumenty,

mam jeszcze jedno pytanie komornik zajął mi konto bankowe , jak teraz to wygląda ile może mi z konta zabrać ??bo rozumiem że limitu już nie ma....tylko że jest kwota którą nie może zabrać dopiero wszystko powyżej tej kwoty.

Nie byłem jeszcze w sądzie pójdę w poniedziałek

Dobra znalazłem sam

https://www.zadluzenia.com/ile-komornik-moze-zabrac-z-konta-w-2017/

Czyli rozumiem że limit jest 2000 zł co miesiąc i jeżeli przekroczę tą kwotę komornik zacznie zabierać ...

Ostatnia edycja:
lublub napisał:
Czyli rozumiem że limit jest 2000 zł co miesiąc i jeżeli przekroczę tą kwotę komornik zacznie zabierać ...
Kwota wolna to 1575 zł miesięcznie. Czytaj tekst ze zrozumieniem co tam napisano - 75% kwoty minimalnego wynagrodzenia

Powrót