Komornik - sygnatura sprawy KMN XXX/25.

• Autor wątku Autor wątku F1nlandia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

F1nlandia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie.
Przebywam na wyjezdzie i dzisiaj osoba sprawdzajaca skrzynke wyjela powiadomienie od komornika.

Sygnatura sprawy KMN...

Sprawdzalem na internecie. Podobno nie jest to egzekucja.

Czy moze to miec zwiazek ze spadkiem sprzed dwoch lat ?

Pozdrawiam serdecznie.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
PS. Myslicie tez ze w poniedzialek moge uzyskac informacje przez telefon? gdyz nie mam mozliwosci fizycznego udania sie do komornika? Jest szansa na weryfikacje peselem itp? Czy moze przez profil zaufany?

To nie post. egzek. ale doręczenie komornicze z Kodeksu postępowania cywilnego więc najprawdopodobniej przesyłka dotyczy pisma z sądu inicjującego jakieś postępowanie, w którym jest Pan stroną.

Byrhtnoth napisał:
To nie post. egzek. ale doręczenie komornicze z Kodeksu postępowania cywilnego więc najprawdopodobniej przesyłka dotyczy pisma z sądu inicjującego jakieś postępowanie, w którym jest Pan stroną.
Ok dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Byrhtnoth napisał:
PS. czy mozna jakos sprawdzic przez profil zaufany itp, co to za postepowanie?

F1nlandia napisał:
PS. czy mozna jakos sprawdzic przez profil zaufany itp, co to za postepowanie?
Przez PZ nie. Pozostaje skontaktować się z komornikiem, może coś się uda ustalić samodzielnie jeżeli nie to trzeba będzie kogoś upoważnić.

Byrhtnoth napisał:
Przez PZ nie. Pozostaje skontaktować się z komornikiem, może coś się uda ustalić samodzielnie jeżeli nie to trzeba będzie kogoś upoważnić.
Witam. Generalnie robię zamieszanie gdyż jestem za granicą. Nie mam nikogo upowaznionego. OK. Ostatnie pytanie. Komornik to jedno, ale zalozmy ze to np sprawa cywilna, gdyz ktos tak sugeruje. To mozna sprawdzic przez sąd? Pisać przez ePUAP do sądu w swoim mieście?

Powrót