A
Asia O
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzień dobry. Komornik zajął mi konto w banku. Sprawa dotyczy niezapłaconej faktury z Orange (kara za zerwanie umowy na usługi telekomunikacyjne) w 2010 r. Obecnie dług kupiła firma windykacyjna. Czy sprawa nie jest już przedawniona? Czy mogę skierować w tej sprawie jakieś pismo żeby umorzyć ten dług? Jeśli tak, to do kogo i czy jest jakiś termin na jego wysłanie?
Żadnego pisma od firmy windykacyjnej czy komornika w tej sprawie nie dostałam. Być może zostało wysłane na adres zameldowania, pod którym od dawna nie przebywam. Informacje posiadam jedynie od firmy windykacyjnej z przeprowadzonej rozmowy telefonicznej. Obecnie czekam na dokumenty, na podstawie których firma windykacyjna wszczęła postępowanie(mają być przesłane do mnie mejlowo).
Żadnego pisma od firmy windykacyjnej czy komornika w tej sprawie nie dostałam. Być może zostało wysłane na adres zameldowania, pod którym od dawna nie przebywam. Informacje posiadam jedynie od firmy windykacyjnej z przeprowadzonej rozmowy telefonicznej. Obecnie czekam na dokumenty, na podstawie których firma windykacyjna wszczęła postępowanie(mają być przesłane do mnie mejlowo).