Komornik usługi telekomunikacyjne

• Autor wątku Autor wątku Asia O
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Asia O

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry. Komornik zajął mi konto w banku. Sprawa dotyczy niezapłaconej faktury z Orange (kara za zerwanie umowy na usługi telekomunikacyjne) w 2010 r. Obecnie dług kupiła firma windykacyjna. Czy sprawa nie jest już przedawniona? Czy mogę skierować w tej sprawie jakieś pismo żeby umorzyć ten dług? Jeśli tak, to do kogo i czy jest jakiś termin na jego wysłanie?
Żadnego pisma od firmy windykacyjnej czy komornika w tej sprawie nie dostałam. Być może zostało wysłane na adres zameldowania, pod którym od dawna nie przebywam. Informacje posiadam jedynie od firmy windykacyjnej z przeprowadzonej rozmowy telefonicznej. Obecnie czekam na dokumenty, na podstawie których firma windykacyjna wszczęła postępowanie(mają być przesłane do mnie mejlowo).

Jaki sąd? Lublin? Podaj datę wydania nakazu i sąd, który wydał. Jak Lublin to zakładaj konto w EPU i wnoś sprzeciw do Lublina.

Nawet jak nie przedawnione to kara umowna za zerwanie umowy przez operatora z powodu niepłacenia faktur jest niedopuszczalna, albowiem to obejście prawa o karze umownej. Operator może jedynie dochodzić zwrotu ulgi przyznanej na podstawie z art. 57 ust. 6 prawa telekomunikacyjnego

Komornik jest z Warszawy. Na ten moment nie mam żadnych informacji, bo nie dostałam żadnego pisma. Jaki komornik wiem z banku, bo zablokowali mi konto...

Hatchetharry sąd jest rzeczywiście z Lublina. Wyrok sądu jest z 2013 r.

Powrót