komornik- wierzyciel administracja pomocy

• Autor wątku Autor wątku Lacoste83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lacoste83

Użytkownik
Odpowiedzi
62
Witam dostałem "wezwanie do stawienia się w kancelarii komornika" oraz "zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego" które zostało wszczęte na podstawie tytułu wykonawczego Sądu Rejonowego z dnia 29.09.2011 r. ALE ja nie mam pojęcia co to za wyrok sądu,nigdy go nie dostałem. Wierzyciela znam,ale nie znam tego długu, ostatnio miałem z nim sprawę w sądzie o długi z 2013 r.-którą sam wycofał,bo udowodniłem, że to spłaciłem...

1.Czy komornik udostępni mi ten wyrok sądu?
2.Jeśli nie, to co mam zrobić żeby z tym wyrokiem się mogę zapoznać?

Wierzyciel to administracja która może wymagać zapłaty czynszu, nie wiem jakiego okresu to dotyczy,ale jeśli wyrok jest z 2011 roku to mogło to ulec przedawnieniu?

mieszkanie zdałem w maju 2013 roku i równocześnie zawarłem ugodę w 2013 roku z wierzycielem w której spłaciłem "dług na dzień zawarcia ugody" wpisali w niej daty za czynsz od 04.2012 do 05.2013 roku i to spłaciłem(tak informowali że za ten okres u nich że mam spłacić tylko to),nie wiedziałem że wcześniej był wyrok sądu z 2011 roku.
W roku 2018 robili różne podchody za czynsz w roku 2009,2010-podniosłem zarzut przedawnienia.
A wczoraj te pismo od komornika.

Czy w tym wypadku mogę skuteczne wieść do sądu powództwo o pozbawienie tytułu wykonawczego wykonalności?

Ponieważ czy dzięki tej mojej ugodzie mogłem dobrowolnie spełnić roszczenie , jak zdawałem mieszkanie, chciałem być fair i spłacić wszystko i mieć spokój (pozatym nie zamieszkiwałem w tym mieszkaniu tylko u córek), ale oni tak jak napisałem dali mi do spłaty tylko okres od 2012 do 2013 (czyli jak teraz mniewam okres po wyroku sądu z 2011 o którym nie wiedziałem)

lub/i o przedawnienie wykonalności ?

Udaj się do komornika zobacz tytuł wykonawczy. Ciebie interesuje sygn akt sądowych oraz sąd jaki wydał wyrok. Znając te dane udajesz się do sądu i przeglądasz akta sprawy możesz robić zdjęcia dokumentom znajdujących się w aktach sprawy. Mając już wiedzę na temat sprawy przeanalizuj i w tedy zdecydujesz co robić, czy pozew opozycyjny s może wystarczy sprzeciw od nakazu zapłaty czy splata zobowiazania wynikająca z tytułu egzekucyjnego.

w zawiadomieniu tytuł i nr akt jest.OK
Czy do sądu może iśc moja córka-pełnomocnictwo ogólne ma do reprezentowania mnie we wszystkich sprawach w sądach powszechnych

Witam, ww. wyroki sądu dotyczą okresu od 2007.08 do 2008.09 (zapłata czynszu) oraz od 2008.10 do 2011.07 (zapłata czynszu) czy sensowne było by wnieść sprzeciw do nakazu zapłaty w związku z przedawnieniem

i podac art 229.par 1? mieszkanie zdane w 05.2013 r.

aha wyroki sądu są z 09.2011 r.

Ostatnia edycja:
Mieszkanie zdane ale worki obejmują wcześniejsze okresy i na przedawnienie chyba nie ma co liczyć.

Powrót