Komornik + Windykacja + BIG

• Autor wątku Autor wątku HSeba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

HSeba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam

Mam dość "nietypowy" tak mi się przynajmniej wydaje problem. Zaczynając od początku:

Na początku października złożyłem papiery celem uzyskania kredytu na zakup mieszkania, odpowiedź była odmowna ze względu na wpis w biurze informacji gospodarczej na kwotę 500zł, poproszono mnie aby sprawę wyjaśnił i po zniknięciu wpisu będzie można do sprawy wrócić (tak wynikło z ustaleń z analitykiem).

Tego samego dnia skontaktowałem się z firmą u której widnieje jako dłużnik. Ci poinformowali mnie że dług został oddany do komornika. Skontaktowałem się z komornikiem - ten odmówił mi udzielenia jakichkolwiek informacjo telefonicznie argumentując to że nie wie czy ja to ja i klauzula wykonalności została do mnie wysłana pod koniec sierpnia.

Po krótkim dochodzeniu faktycznie ktoś z rodziny odebrał pismo i zapomniał o nim. Po sprawdzeniu kwoty, natychmiast całą wpłaciłem na konto komornika. W dniu 5 października pieniądze zostały odnotowane na koncie kancelarii. Następnie skontaktowałem się po paru dniach z wierzycielem by potwierdzić że ten otrzymał wpłatę i przypomnieć o wykreśleniu mnie z informacji gospodarczych. Ten stwierdził, że żadna wpłata do niego nie dotarła.

Po kontakcie z komornikiem, ten stwierdził że pieniądze nie zostaną wpłacone wierzycielowi jako że w między czasie zmieniłem imię i nie zgadza mu się to i środki zostaną zabezpieczone do odwołania na rachunku MF, i nie interesuje go fakt że te zostały przelane z mojego rachunku z wszystkimi informacjami.

Skarga na komornika poszła. Skontaktowałem się także z wierzycielem by ten zadziałał ze swojej strony, jednak nabrał wody w usta, stwierdził że komornik jest na urlopie i nic z tym nie ma zamiaru zrobić (mimo że wie że wpłata jest u komornika na koncie) i wpis pozostanie aż otrzymają od niego wpłatę. Jednocześnie ignorują moje prośby dotyczące przesłania oficjalnego stanowiska ich firmy dotyczącego problemu z uzyskaniem pieniędzy od komornika.

sprawa trwa już prawie 2 tygodnie a mi zostało ostatnie kilka dnia inaczej wniosek kredytowy przepadnie.

Jakiś pomył ?

Powrót