Komornik- wyciag z konta bankowego zamknietego 5 lat temu

• Autor wątku Autor wątku Brass
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Brass

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
mam nietypową sytuację, jako "pseudo dłużnik". Dodałem w cudzysłowiu gdyż toczy się jeszcze egzekucja nie mojego długu, ale Prokurator Krajowy interweniował w mojej sprawie.
Mowiac wprost, ktos kiedys ukradł kilka mln zł, probował mnie zastraszyć zamykając usta sprawami cywilnymi ,gospodarczymi itd.
Teraz mści sie majac jedna wygrana sprawe cywilna, egzekucje, ktora w 80% została zaspokojona.
Ten wierzyciel ma komornika. Ten komornik wystepuje do Banku- uwaga - w sprawie wyciagu bankowego zamknietego w 2013 roku kiedy jeszcze nie było egzekucji, postepowan sadowych czy prawomocnych wyrokow.
Bank oczywiscie przekazuje mu cały wyciag bankowych z moja historia. Ten wierzyciel nastepnie sklada zawiadomienie o rzekome pokrzywdzenie z 300k.
Najpierw jako firma - 2 krotnie kasowane. Nastepnie jako osoba cywilna- raz kasowane- drugi raz ponownie w toku.
Bank na pisma na jakiej podstawie udzielil pelnego wyciagu oraz informacji komornikowi z konta zamknietego z przed kilkoma laty- milczy- 3 miesiace odpisuje bzdury.
Natomiast ten "chory wierzyciel" ktory probuje mnie zastraszyc sprawami karnymi abym nie zeznawal przeciwko niemu w sprawie karnej - teraz neka mnie oraz firmy, osoby prywatne -sa wzywane na swiadkow na policje.
Informowalem prowadzacego sprawe ,ze uwazam ,iz bezprawnie wierzyciel wszedl w posiadanie wyciagu bankowego, ze została byc moze zlamana tajemnica bankowa oraz naruszone dobra osobiste osob trzecich...

Twierdzi ze tak mozna....
Pytałem 2 komornikow ,mowili mnie ze oni moga jedynie zapytac o historie rachunku bankowego dluznika do 3 misiecy wstecz od podjecia egzekucji, a moja sprawa - czyli to aby w grudniu 2016 roku komornik pytał Bank o konto bankowego zamkniete w 2013 roku- nie mieli nigdy stycznosci i twierdza ze zostały przekroczone uprawnienia komornicze i zlamano tajemnice bankowa???
Czy jest tak faktycznie??? Jezeli tak to co mozna w tej sprawie obecnie zrobic. Przez dzialanie wierzyciela, komornika ktory zapytal bank a bank dał mu wyciag z historii rachunku bankowego - mam tylko nieprzyjemnosci z osobami, bylymi wspolpracownikami, pracownikami itd.

Oczywiscie ten wierzyciel robi to po zlosci, ja natomiast potrzebuje od Panstwa opinii i podstawy prawnej czy wierzyciel a tym bardziej komornik mogl od banku uzyskac historie zamknietego rachunku bankowego z prze kilku lat, a nastepnie ja wykorzystywac przeciwko mnie oraz innym osobom zakladajac sprawe karna o rzekome pokrzywdzene z 300kk??

Czy ktos sie z taka sytuacja spotkal???? a jezeli zlamano prawo i naruszono moje dobra osobiste w tym tajemnice bankowa czy jest ktos z Panstwa w stanie podjac sie tej sprawy przeciw bankowi jezel zlamal tajemnice bankowa? Ewentualne odszkodowanie??
Czy wierzyciel moze przetwarzac i wykorzystywac taki wyciag bankowy ktory byl zamkniety na kilka lat wstecz zanim podjeto egzekucje??

Prosze o pomoc

Powrót