Komornik wzywa do wyjasnien z samochodem

• Autor wątku Autor wątku Essi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Essi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Dziewczyna kupiła samochód, zarejestrowała na mnie jako właściciela a siebie jako współwłaściciela, ponieważ ona nie miała skończonych 25lat i chodziło o zniżki w ubezpieczeniu OC. Rozstaliśmy się jakieś 1,5mies temu, ona postanowiła sprzedać samochód ponieważ nie było jej stać na utrzymanie, oczywiście się zgodziłem, podpisałem umowę sprzedaży i resztę formalności ona dopełniła. Nie interesowałem się tym dalej bo samochód w całości kupiła za swoje pieniądze. Jednak dostałem dzisiaj pismo wzywające do stawienia się u komornika i złożenie wyjaśnień związanych właśnie z tym samochodem. Nie wiem co teraz ponieważ samochód od ok 2-3 tyg ma nowego właściciela i ten najwyraźniej jeszcze nie zarejestrował go na siebie. Proszę o pomoc, bo nie wiem co zrobić,

Należy zrobić dokładnie to o co wzywa komornik - udzielić wyjaśnień jak wygląda akutalnie sprawa samochodu.

Tak, mam zamiar to zrobić, tylko czy nie będzie problemów żadnych z tym związanych?

Pytanie zbyt ogólne...
może tak odpowiem...jak pojawią się problemy to proszę napisać :)

dziewczyna miała to zrobić, wypisałem jej upoważnienie i na tym nasz kontakt się zakończył. No cóż, we wtorek się wszystkiego dowiem, mam nadzieje, że nie będzie z tego powodu problemów.

Powrót