Komornik - zajęcie wynagrodzenia.

• Autor wątku Autor wątku MacGyveR89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MacGyveR89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam Serdecznie.
Mam do was pytanie. Mam zajęcie komornicze, na kontach bankowych. Od 4 miesięcy. Od tygodnia dopiero udało mi się podjąć pracę. I mam pytanie takie, czy komornik może zabrać mi moją pierwszą wypłatę? Czy dopiero kolejną? Zarabiam 1600 zł miesięcznie, ile może komornik zabrać mi wynagrodzenia? bo moje miesięczne utrzymanie z rachunkami to 1200 zł średnio. Czy jest możliwość też zdeklarowania się pisemnie bym mógł płacić mu daną kwotę?
Tak też z innej beczki mając 2 komorników mogą oboje zabrać mi moje wynagrodzenie?
Proszę o pomoc :)

Tak, tylko mnie chodzi bardziej o to, ze pracuje tydzień w pracy. Wypłata jest każdego 10tego następnego miesiąca. Z skąd taki komornik wie, ze mam wynagrodzenie jeśli nie mam udostępnionego konta bankowego? I ile trwa od tego co się dowie z skąd mam wynagrodzenie, egzekwowanie na zakład pracy.
Szukając po tylu pytaniach innych użytkowników, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie :D chyba ze źle je sformułowałem :D

Spokojnie. Przypuszczam, że dostaniesz w pełnej wysokości wynagrodzenie. Warunek, nie zostanie wysłane na zajęty r-ku. Jeżeli nie przekroczyłeś kwoty wolnej od zajęcia w/g PB będziesz mógł środki podjąć w okienku kasowym.
Np w ZUS się sprawdza....
Czy Ty ze zrozumieniem przeczytałeś wskazany wątek? Wątpię. Proszę wczytać się, a szczególnie, o kwocie wolnej od zajęcia.
Jeżeli dojdzie do zbiegu (dwóch), będą się dzielić, ale tylko jeden, będzie prowadził egzekucję.
Czytaj do skutku, aż zrozumiesz....

prosze o wybaczenie, ale przez to jestem bardzo roztargniony :-) dziekuje za odpowiedz:-) czuje sie teraz spelniony odpowiedzia:-) jeszce raz dziekuje :-)

Powrót