KOMORNIK zakup samochodu z zajęciem

• Autor wątku Autor wątku Darekpawel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Darekpawel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam szukam pomocy ,zakupiłem uszkodzony ,powypadkowy samochód od handlarza na fakture vat w sierpniu tego rok. Niestety naprawa trwała do grudnia i dopiero wtedy udałem się do wydziału komunikacji ,aby zarejstrować auto tam dowiedziałem się ,że auto jest zejęte przez komornika. Zajęcie było w 2017/10/12 i ta osoba sprzedała pojazd nastepnemu panu ,który zarejestrował pojzd i on widnieje w karcie pojazdu i dowodzie rejestracyjnym jako ostatni właściciel. Po uszkodzeniu auta sprzedał on auto handlarzowi sporządzając z nim umowe kupna sprzedaży a handlarz sprzedał mi na fakture vat dołączając tą umowę. Zakupiłem auto w dobrej wierze nie mając pojecia o wadzie prawnej ,wiem że przysługuję mi z tego względu prawo do odstąpienia od umowy ,teraz pytanie.
1.Czy jest możliwość żeby te auto zostało jednak w moim posiadaniu, jeżeli jest taka możliwość do kogo się zwrócić i z jakim pismem ?
2. Jeżeli będę zmuszony do odstąpienia od umowy i nie posiadam niestety faktur z napraw i zakupionych cześci czy mogę wyznaczyć jakiegoś rzeczoznawce ,który wyceni auto po naprawie?
.
Czekam na szczerą pomoc i z góry dziekuję.

Ostatnia edycja:
Powrót