komornik - zaleglosci w alimentach + bieżące alimenty

• Autor wątku Autor wątku Ajlla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ajlla

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
w listopadzie 2010 roku moja byla małżonka załuzyla sprawe o podwyzszenia alimentow. sprawa odbyla sie w styczniu zasadzono mi 1200zl o 200 zl wiecej niz placilem. zlozylem apelacje do wyroku sad podtrzymal wyrok sadu rejonowego sprawa odbyla sie w maju br. byla malzonka zlozyla pozew do komornika o sciagniecie zadluzenia jakie na dzien dzisiajszy wynosi 1400zł (caly czas od sprawy do sprawy placilem 1000zl gdyż myslalem ze wyrok jest nieprawomocny i nie mam obowiazku placenia tych 1200zl) komornik zabral mi w tym miesiacu alimenty bieżące 1200zl + oplata 96,70zl). moje pytanie czy oprócz tych pieniedzy zabranych przez komornika musze jeszcze placic 1200zl stalych miesiecznych alimentow ??? bo juz nic z tego co mam napisane w zajeciu wynagrodzenia nie rozumiem. proszę o pomoc

Proszę się zwrócic do komornika z prośba o przesłanie stanu zadłużenia. Może ściagać zaległe alimenty, jeżeli sa to bieżace alimenty to prosze dogadać sie z matką, że wpłacać Pan będzie pieniądze bezpośrednio jej, bez kosztów komornika.

Zaległe alimenty

Po raz kolejny dopisuje Pani swoje pytanie do cudzego wątku. To wprowadza ogromny zamęt. Proszę założyć własny temat, ale po przeszukaniu Forum. Być może odpowiedź na nurtujące Panią pytanie już gdzieś padła. Bartata

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót