komornik

• Autor wątku Autor wątku aga99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aga99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam.mam zajecie wynagrodzenia przez komornika i wiem ze pieniadze na wczasy pod grusza moze zajac a jak to jest w przypadku wyplaty zapomogi na święta z zfśs z pracy?dzieki z gory za odpowiedz

ale ja naprzyklad dostalem od komornika n nie caly tydzien temu ze bedzie mi bral 50 preocent wyplaty a teraz na dniach dostane 400zl na swieta ale na inne konto do wyplaty to nie bedzie to tez mi zabierze jak dopiero zacznie brac okolo 10 w wyplate to jest osobno to jak to jest

mi tez powiedzial ze tylko polowe ale wczasy pod grusza bierze jak jest do wyplaty nieswiem jak osobno dostaniesz

Wiesz co,zle Ci napisalam.W tamtym roku zajal mi polowe a wtym roku dostalam CALOSC!
Nie mam pojecia dlaczego.Byly wyplacane innego dnia niz wyplata.Wszelkie swiadczenia pieniezne biore w kasie zakladu pracy.
Ale teraz mialam nagrode z okazji....,to zabral polowe.

nie rozumiem tej odpowiedzi cytuje: W tamtym roku zajal mi polowe a wtym roku dostalam CALOSC! a co dostalas calosc cala wyplate ci bierze nie moze no ja zobacze bo zanim oddawalem wniosek na kase z bonow to nie mialem wezwania jeszcze .musza do zakladu wyslac to mam nadzieje ze nie wezmie nie powinien a druga sprawa jak naprzyklad sprzedam cos w allegro i mi ktos przeleje kase tez to bierze czy tylko z wyplat ta polowe?

Sluchaj,ja nie jestem prawnikiem.Napisalam ,ze zajal mi w tamtym roku polowe wczasow pod grusza,a w tym roku dostalam cale wczasy.
W sprawach prawnych sie nie wypowiadam,tylko pisze o tym co znam "z praktyki".

ok spoko tylko spytalem bo ja tez i nie wiem dzieki za odpowiedz

Witam ponownie.prosze mi odpowiedziec czy komornik zabierze mi pieniadze z funduszu socjalnego,ktore otrzymam na swieta?ja na pismie od komornika mam napisane;zajecie wynagrodzenia za prace oraz wierzytelnosci zasilku chorobowego.a nizej w pismie jest napisane,ze zajmuje wynagrodzenie dluznika i wyzej wymienione wierzytelnosci do wysokosci egzekwowanego swiadczenia,nie wiecej jednak niz 50% wynagrodzenia lub wierzytelnosci miesiecznie,przy czym kwota 1317,00 brutto jest wolna od potracen.

RE: komornik a pieniadze z socjalu z zakladu pracy

Witam ponownie.prosze mi odpowiedziec czy komornik zabierze mi pieniadze z funduszu socjalnego,ktore otrzymam na swieta?ja na pismie od komornika mam napisane;zajecie wynagrodzenia za prace oraz wierzytelnosci zasilku chorobowego.a nizej w pismie jest napisane,ze zajmuje wynagrodzenie dluznika i wyzej wymienione wierzytelnosci do wysokosci egzekwowanego swiadczenia,nie wiecej jednak niz 50% wynagrodzenia lub wierzytelnosci miesiecznie,przy czym kwota 1317,00 brutto jest wolna od potracen.

Napisalam co zawiera pismo ktore dostalam i chcialabym dowiedziec sie jak to jest w praktyce.moze ktos juz mial takie doswiadczenie.dzieki za odpowiedz

mam jeszcze jedno pytanie,jaka jest kwota wolna od potracen z wynagrodzenia o prace?bo ja roznie dostaje 905 zl.919 a na wydruku z wyplaty jest napisane:zajecie komornicze 1% i podana kwota potracenia,jak to sobie wyliczyc?

Powrót