H
Hanka1970
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie. Firma Fast Finance złożyła wniosek do komornika w sprawie egzekucji mojego zadłużenia. Zadzwoniłam do firmy i uzgodniłam z panią Natalią G., która obecnie już tam nie pracuje, że wniosek będzie wycofany i dalej mam spłacać dług. Tak też uczyniłam. Po roku spłacania( miałam 1 raz opóźnienie), komornik zajął moje wynagrodzenie oraz zablokował konto. Dzwoniłam wielokrotnie do Fast Finance ale nic nie udało mi się wyjaśnić, zauważyłam, że pracownicy firmy zbywają mnie. Niezwłocznie udałam się do siedziby firmy z zamiarem wyjaśnienia. I tu czekała mnie przykra niespodzianka. Pani, siedząca za biurkiem (odwrócona do mnie plecami), nie chciała słuchać moich wyjaśnień, nie chciała zobaczyć dowodów wpłat, które miałam ze sobą. Jak powiedziała, jej to nie interesuje. Po czym wzywała wielokrotnie ochronę i kategorycznie kazała mi wyjść. Wyszłam bojąc się o swoje bezpieczeństwo, bo pani ta była bardzo agresywna. Nagrałam na dyktafonie całe zajście i mam świadka, moją córkę, która mi towarzyszyła. Mój dług wynosił 800 zł a zajęto mi kwotę 2783,10. Napisałam do komornika o konsultację, przesłałam dowody wpłat i czekam.
Przez rok czasu przyjmowano ode mnie pieniądze, nikt nie zawiadomił mnie, żebym nie spłacała rat bo mój dług jest u komornika. Nikt też nie zawiadomił komornika, że dług jest spłacany. Czuję się oszukana i rozgoryczona. Pozdrawiam. Czekam na komentarze.
Poradzono mi żebym złożyła skargę na czynności komornicze i rozważyła możliwość dochodzenia odszkodowania w sprawie zablokowania środków finansowych. Jak mam się do tego zabrać?
Przez rok czasu przyjmowano ode mnie pieniądze, nikt nie zawiadomił mnie, żebym nie spłacała rat bo mój dług jest u komornika. Nikt też nie zawiadomił komornika, że dług jest spłacany. Czuję się oszukana i rozgoryczona. Pozdrawiam. Czekam na komentarze.
Poradzono mi żebym złożyła skargę na czynności komornicze i rozważyła możliwość dochodzenia odszkodowania w sprawie zablokowania środków finansowych. Jak mam się do tego zabrać?