Komornik!!!

• Autor wątku Autor wątku dzwandzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzwandzia

Użytkownik
Odpowiedzi
314
Mam pytanie jezeli chodzi o komornika i nie wiem czy w dobrym miejscu je wpisuje!!
Obecnie na pensjii mojego chlopaka siedzi komornik i pobiera biezace alimenty oraz sciaga zaleglosci do opieki spolecznej.Ostatnio bylismy w opiece i cos mi sie wydaje ze za malo opieka dostaje pieniedzy,a komornik w naszym rejonie jest pozal sie Panie Boze,nie idzie sie wogole z nim dogadac.Nastepna sprawa jest fakt iz moj chlopak nie ma zadnego potwierdzenia ze komrnik zabral mu na alimenty i na opieke i jakie sumy (co gdzie idzie nie wiadomo).Chcielibysmy wystosowac jakies pismo do komornika o jakis wyciag,czy wydruk czy jakas rozpiske co gdzie idzie i potwierdzenia do tego.Czy sa jakies gotowe wnioski i czy komornik musi nam odpisac czy moze nas olac???

[cytat:7m8majek]
Czy sa jakies gotowe wnioski
[/cytat:7m8majek]Nie.
[cytat:7m8majek]
czy komornik musi nam odpisac czy moze nas olac???
[/cytat:7m8majek]Powinien odpisac - jeśli nie to pozostaje skarga do Prezesa Sądu Rejonowego.

Generalnie jest tak, że najpierw pieniążki idą na alimenty zaległe,opłatę egzekucyjną i odsetki.Jak zaległość będzie spłacona i odsetki, wówczas pieniążki idą na organ który wypłaca zaliczkę alimentacyjną. Pani chłopak może wystąpić o zaświadczenie o dokonanych wpłatach, gdzie jestw szystko wyszczególnione.

Nie ma zaleglych alimentow,sa tylko biezace i zaliczka alimetacyjna.A ops dostaje bardzo ale to bardzo malo!!!

Powrót