komornik

• Autor wątku Autor wątku milli
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milli

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam serdecznie, bardzo prosze aby osoby o wiekszej wiedzy niz moja podzilily sie nia. Otóż komornik przysłam mi list o wszczeciu postepowania egzekucyjnego na podst. art 805 kpc,egzekucja zostala skierowana na wyplate,wierzytelnosci, swiadczenia emer-rent i konta bankowe. czy mam tu jakies prawa odwołania dogadania sie cokolwiek? i po drugie primo, wierzyciel to firma swiadczaca uslugi internetowe ale niezbyt kompetentnie, poniewaz nie zawsze połaczenie bylo! w regulamninie jest napisane zeby zglaszac to tel.,e-mailowo i pisemnie,i momo tel nic nie podjeli i pismo mam tylko jedno za potwierdzenim. w umoeie jest napisane ze jest ona na czas niokrslony,a w regulamninie iz w przypadku instalacji promocyjnej abonent moze rozwiazac um przed uplywem 12 m-cy po uiszczeniu kary umownej.a wiec co tu jest wazniejsze?umowa czy regulamin?? a w zwiazku z moim pismem do nich odpidali mi ze oprocz zgloszenia usterki przyslugiwalo mi prawo do reklamacji!!o czym nie ma mowy w regulaminie!! to w koncu czy ja moge z nimi jakos wygrac, prosze wyrazcie swoje zdanie, dziki z góry:)

To nie ten dział. Powinien być cywilny.

Jak jest prawomocne orzeczenie - to już nie możesz z nimi wgrać !
Ale dogadać się wierzycielem - zawsze można - jak będzie oczywiście chciał.

Powrót