komornik

• Autor wątku Autor wątku agatom650
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agatom650

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Czy za zerwanie umowy na usługi opertora plus ustalony komornik moze zostać anulowany

agatom650 napisał:
Czy za zerwanie umowy na usługi opertora plus ustalony komornik moze zostać anulowany
Jeśli nie było prawidłowego doręczenia nakazu - to tak. Z tym że to może być jedynie chwilowe, kwestia merytorycznej oceny sprawy czy możliwe jest oddalenie powództwa czy też nie.

Mam zadłużenie u komornika z tytułu opłat na wspólnotę mieszkaniową które spłacam ,ale ze względu na bardzo małe dochody nie starcza mi na bieżące opłaty , więc pan zarządca przysłał mi nakaz zapłaty i w tym wliczone jest to zadłużenie co u komornika i opłata za komornika. To zgodne z prawem? bo teraz nie dość że spłacam dług to on jest nadal?Oczywiście jeśli nie wpłacę w ciągu 7 dni znów poda tą kwotę do komornika.

Zarządca nie wysyła nakazów, co najwyżej wezwanie. Jeśli ta sprawa jest u komornika, to jak może trafić do komornika?

joaśka13 napisał:
Wiem że to dziwnie wygląda ale tak jest
Jak jest? Zarządca napisał na kartce nakaz zapłaty i przybił swoją pieczęć czy jak?

Fakt , to jest ostateczne wezwanie do zapłaty w ciągu 7 dni potem oddaje sprawę do komornika ale podpisała się pod ty księgowa . To co jest wyliczone w tym wezwaniu obejmuje kwotę która jest już spłacana u komornika i doliczyli wszystkie koszty komornicze . Nie znam się na tym do końca i nie wiem czy tak można . Dodam że pismo otrzymałam po tym jak poprosiłam o umowę o zarządzaniu bo doszło do tego że ten pan podejmuje decyzje o podwyżkach sam i pod rygorem kary namawia wszystkich właścicieli mieszkań osobno do podpisania uchwały.

A chciałam zapytać o co chodzi w nadzorze komorniczym nad budynkiem wspólnoty? Nie wiem czy dobrze to określiłam.

Powrót