komornik

• Autor wątku Autor wątku patrycja.mail@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patrycja.mail@wp.pl

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam, w 2014r zawarlam pozyczke /kredyt konsumencki/ w SKOK Wesola /aktualnie PKO BP/ kwota 48,5 tys zl. Byla to konsolidaja wraz z dodatkowa gotowka. Raty ok 1200 zl, przez 2 lata splacane regularnie, niestety brak pracy spowodowal ,ze kredyt zostal przekazany do komornika. Prace otrzymalam ale dochod zostal obciazony i przekazywany do komornika na splate. Aktualnie do splaty pozostalo 21 tys zl /informacja od komornika/, koszty dzienne sa bardzo wysokie ok 300 zl miesiecznie . W styczniu 2019r zapadl termin kredytu. Wobec tego mam pytanie czy istnieje mozliwosc aby wierzyciel umorzyl mi czes kosztow lub przywrocil mozliwosc splaty rat poza komornikiem. Aktualnie mam umowe o prace na czas nieokreslony , mam regularne wynagrodzenie i jestem w stanie splacac raty w kwocie 12oo zl. Tylko jak mam przekonac Bank i czy jest jakis wzor pisma. Bardzo prosze o wsparcie. Z gory dziekuje

Trzeba rozmawiać z wierzycielem i dojść być może do ugody oraz poprosić o umorzenie postępowania egzekucyjnego jeżeli dojdzie do podpisania jakiejkolwiek porozumienia. Zawieszenie egzekucji przez wierzyciela nie ma sensu tylko wycofanie wniosku o egzekucje ma sens.

Powrót