Komornik

• Autor wątku Autor wątku jagna1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jagna1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.Kilka lat temu moj teraz juz byly mąż narobił duzo dlugow na moja firmę. Przez dobre 5 lat nie mialam zadnych kontaktow od wierzycieli. Ostatnio dostalam mandat i go oplacilam. Krótko po tym moja szefowa dostala list od komornika reprezentując firmę *** ktora wykupiła moj dlug. Firma *** nigdy sie ze mną nie kontaktowala. Wynajmuje mieszkanie z calym sprzętem, auto jest mojej mamy tylko mi je udostepnia by dojeżdżać do pracy pracuje na najniższą krajową. Komornik nie będzie mial z czego ściągnąć bo nic nie mam. Czy moge cos zrobic aby wniesc o przedawnienie dlugu? Sa to dlugi w hurtowniach za towar do sklepu ktory mialam.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Regand napisał:
Jak jest komornik to musiała być sprawa sądowa wiec pytanie kiedy ona byla.

Nie mam pojęcia. To jest pierwsze posmo jakoe dostalam od 5 lat. Od 5 lat wynajmuje mieszkanie i nic nie przychodzilo. Na starym mieszkaniu nie wiem bo tam nie jezdze.

Nie mam pojęcia.
To się dowiedz. Od komornika dostaniesz sygnaturę akt sądowych. Trzeba je przejrzeć, ustalić daty, adres na który sąd słał korespondencję, sprawdzić czy wierzyciel właściwie wykazał wysokość roszczenia i je udokumentował. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.

Szanowny Panie nie przyszlam na to forum po to by ktos cos za mnie robil. Dziękuję za radę bo w tym celu się tu znalazlam. Mam 26 lat i mysle ze mam prawo nie wiedziec co robić. Panu zycze milego dnia i wiecej porankow zaczynanych prawą nogą. 😊😊

Powrót