H
Hol3k
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich! Marcin, lat 36. W kwietniu tego roku przeszedłem zabieg usunięcia przepukliny pachwinowej obustronnej metodą laparoskopową w prywatnej klinice. Zabieg, który kosztował mnie 7000tys zł miał być prosty, małoinwazyjny i wybrałem go że względu na szybszą regenerację niż metodą otwarta. Od samego początku źle się czułem, rwanie, pieczenie, ciągły ucisk i dyskomfort gorzej niż przed operacją. Po zapewnieniach chirurga, który mnie operował i wizycie kontrolnej stwierdziłem, że może faktycznie panikuję i potrzeba czasu. Niestety mijały kolejne tygodnie a ja nadal cierpiałem. Mimo, że do pracy wróciłem po 4 tygodniach tak jak kazał lekarz mówiąc, że wszystko według niego jest ok. Cała sprawa nie dawała mi spokoju i zacząłem szukać przyczyn. Wybrzuszenia jakie miałem przed operacją są takie same jakie mam po operacji, ból i dyskomfort również pozostał. Postanowiłem skontrolować się u innego chirurga i tu usłyszałem słowa, które ścięły mnie z nóg, zabieg, który miał być mało inwazyjny zrobił ze mnie "inwalidę" stwierdzono wczesny nawrót przepukliny obustronnej oraz powstanie nowej przepukliny w pępku, jakby było mało mam uszkodzone nerwy brzuszne przez, które cały czas odczuwam pieczenie i rwanie podczas chodzenia.
Chirurg, który mnie operował powiedział, że nie wieży i potrzeba czasu, aby cokolwiek powiedzieć na ten temat. Minęło 4 miesiące a ja jestem w dołku bo pracować muszę a w domu cierpię z bólu i unikam życia takiego jakie miałem dotychczas. Moje pytanie brzmi, czy mam prawo żądać reoperacji, czyli operacji naprawczej od kliniki, oraz czy mam szanse na zwrot kwoty za operację lub odszkodowanie?
Chirurg, który mnie operował powiedział, że nie wieży i potrzeba czasu, aby cokolwiek powiedzieć na ten temat. Minęło 4 miesiące a ja jestem w dołku bo pracować muszę a w domu cierpię z bólu i unikam życia takiego jakie miałem dotychczas. Moje pytanie brzmi, czy mam prawo żądać reoperacji, czyli operacji naprawczej od kliniki, oraz czy mam szanse na zwrot kwoty za operację lub odszkodowanie?