kończące sie zwolnienie na stazu a pobyt w sanatorium

• Autor wątku Autor wątku prośba o pomoc 1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prośba o pomoc 1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam, wyjątkowo pilnie proszę o szybko i precyzyjną odpowiedz(jeśli ktoś potrafi odpowiedziec) chodzi o staż ,podczas stażu dostałam wyjazd do sanatorium i jednczenie podczas pobytu tam konczy mi sie zwolnienie i tym samym w up brakuje mi kilku dni do 90 dniu po których bede wyrejstrowana jak dostarcze zwolnienie kolejne. i tu moje pytanie czy jak pojade na turnus dostane odrazu zwolnienie aby przesłać je do up? czy w jaki sposób up ma przyjać do wiadomości ze takie zwolnienie dostane np.po turnusie.Jak to zorganizowac,zeby z up wyrejstrowali mnie bez problemu po 90 dniach??? mam 1 dzien na ogarniece tematu prosze mi pomóc.

prośba o pomoc 1 napisał:
czy jak pojade na turnus dostane odrazu zwolnienie aby przesłać je do up? czy w jaki sposób up ma przyjać do wiadomości ze takie zwolnienie dostane np.po turnusie.
Niekoniecznie, możesz na razie otrzymać zaświadczenie lekarskie o pobycie w sanatorium. Ewentualne zwolnienie otrzymasz najprawdopodobniej dopiero po zakończeniu pobytu w sanatorium.
w jaki sposób up ma przyjać do wiadomości ze takie zwolnienie dostane np.po turnusie.
Jak faktycznie dostarczysz druk ZUS ZLA do PUP.
Jak to zorganizowac,zeby z up wyrejstrowali mnie bez problemu po 90 dniach???
Dostarczając zwolnienie lekarskie na druku ZUS ZLA. Innej drogi nie ma.
mam 1 dzien na ogarniece tematu
Na dostarczenie ZUS ZLA jest 7 dni od daty jego wystawienia... a PUP Cię nie wyrejestruje z tytułu pozostawania niezdolnym do pracy przez okres powyżej 90 dni nie mając druku ZUS ZLA... a nie podejrzewam, żebyś otrzymała go wcześniej niż po zakończeniu pobytu w sanatorium. Czyli mowy nie ma o "ogarnięciu tematu" w ciągu 1 dnia.

Ostatnia edycja:
Powrót