Kończy mi się macierzyński - co dalej

• Autor wątku Autor wątku cczzarnulla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cczzarnulla

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. otóż .. pracowałam w jednym salonie fryzjerskim 8 lat (przyuczenie do zawodu 3lata,2lata na własnym rozrachunku tzn.otworzyłam swoją działalność (stanowisko pracy) przez ok 6misięcy staż w tym samym salonie na stanowisku kosmetycznym po ukończeniu stażu szefowa zatrudniła mnie na pół etatu na stanowisko fryzjerskie na czas nieokreślony przez ten czas nie otrzymałam od niej umowy pracy ..trwało to 3 lata .. z dniem kiedy dowiedziała sie ,że jestem w ciąży przygotowała mi świadectwo ukończenia pracy na 31.sierpnia ,termin porodu miałam na 11 września .. los tak chciał ,ze urodziłam dziecko z dniem rozwiązania umowy pracy czyli 31sierpień teraz jestem na urlopie macierzyńskim trwający rok czasu... Moje pytanie co dalej?... czy przysługuję mi kuroniówka po 8 latach pracy .. .. dziecka nie chce jeszcze nigdzie zostawiać Moim zdaniem jeszcze za wcześnie.. zaznaczę też ,że nie mam męża .. mieszkam z partnerem (ojciec dzicka),.. proszę o pomoc .. z czego mogę jeszcze korzystać ??? z góry dziękuję za odpowiedz ...

Powrót