konflikt interesów, a małżeństwo

• Autor wątku Autor wątku KROPKA011
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KROPKA011

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, wczoraj dowiedziałam się , ze powstał konflikt interesów i z uwgi na to zostanę zwolniona z pracy. Pracuję w firmie handlowej , której klientem jest firma, w której pracuje mój mąż. Zależnść ta trwa już 3 lata aczkolwiek nigdy nie byłam i nie jestem odpowiedzialna za współpracę z firmą męża. Czy taka sytuaja może być podstawą do zwolnienia mnie z pracy? Nadmienię, że jestem dobrym pracownikiem tzn. b. dobrze ocenianym w ocenach rocznych , mam też świetne wyniki w pracy, a umowę posiadam na czas nieokreślony.

na pierwszy rzut oka takie wypowiedzenie mogloby zostac uznane za nieuzasadnione, nie znam specyfiki twej/meza pracy i relacji laczacych wasze firmy wiec nie wiem jaki ma niby powstac konflikt interesow uniemozliwiajacy dalsze zatrudnianie twojej szanownej osoby tym bardziej ze pisze:
Zależnść ta trwa już 3 lata aczkolwiek nigdy nie byłam i nie jestem odpowiedzialna za współpracę z firmą męża
jesli pracodawca tolerowal ten "konflikt interesow" (przy okazji czy pracodawca ten konflikt wykazal stosowna argumentacja?) przez trzy lata to tym bardziej mozna domniemywac ze przyczyna wypowiedzenia jest wlasciwie inna

Powrót