konflikt z portal be2

• Autor wątku Autor wątku magdabo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdabo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam,
w roku 2008 -9 ??? dolaczylam do portalu be2 jako czlonek premiun co kosztuje 239,40zl rocznie. strone odwiedzilam kilka razy okazala sie malo intreresujaca i przestalam z nie kozystac po kilku miesiac. przes ostatnie 2 lata mimo mojej woli pobierana zostala oplata na nastepny rok, w tym roku znowu portal probuje... zalanczam przyklad komunikacji pomiedzy mna i servisem.. czy maja prawo dac konflikt dalej do inkaso ? przeciez od 3 lat wnosze o wykasowanie moich danych i rezygnuje z czlonkostwa!

Szanowny Użytkowniku be2,
Dziękujemy za wiadomość.

Ostatnia opłata za Konto Premium nie mogła zostać pobrana z Twojego konta.

Wycofanie się z umowy z be2 oraz anulowanie opłat nie jest możliwe, ponieważ regulanim serwisu został zaakceptowany przez Ciebe podczas rejestracji, a my nie otrzymaliśmy wcześniej od Ciebie rezygnacji z automatcyznego przedłużania umowy.

Możesz aktualizować dane dotyczcące Twojej karty kredytowej na stronie dostępnej po zalogowaniu. W przeciwnym razie prosimy o wpłacenie 239,4 PLN +15,00 Euro (opłata administracyjna) w ciągu najbliższych 7 dni roboczych na następujące konto:
W przeciwnym razie będziemy zmuszeni przeprowadzić rozliczenia inkasowe.

6.10.2011
Szanowny Użytkowniku be2,

Dziękujemy za wiadomość.

Prosimy zauważyć, że Konto Premium zostaje automatycznie przedłużone, jeżeli w odpowiednim czasie nie zostanie złożona rezygnacja. Jest to element regulaminu serwisu, który został przez Ciebie zaakceptowany podczas rejestracji. Dodatkowo informacja ta widnieje na potwierdzeniu zapłaty, który zostaje wysłany po dokonaniu zakupu.

Ponieważ nie otrzymaliśmy Twojej rezygnacji, zgodnie z regulaminem Twoje Konto Premium zostało automatycznie przedłużone.

Niestety w tej sytuacji zwrot pobranej kwoty nie jest możliwy.

Zatrzymaliśmy już kolejne automatyczne przedłużanie Twojego konta Premium, które wygaśnie dnia 02.04.2012 i nie zostanie ponownie przedłużone.

Z wyrazami szacunku
Serwis klienta be2

5.10.2011
witam
dnia 02.10.2011 ponownie pobrana zostala kwota pieniezna 437,53 NOK z mojego konta pomino wypowiedzianej juz dawno umowie czlonkostawa w panstwa portalu!

witam
przegladajac historie giro konto zauwazylam ze dnia 2009-04-08 Visa varekjøp utland PREMIUM [488,19

> >> nigdy nie wyrazalam zgody na pobieranie przez panstwa skladek czlonkowskich , ogolnie jestem nieusatysfakcjonowana panstwa serwisem i nie wyrazalam zgody ani checi na dalsze czlonkowsto!!!
> >> so mit rezygnuje z panstwa uslug w trybie natychmiastowym i czekam na szybka i pozytywna dla mnie odpowiedz i zwrot pieniedzy.

> >> z wyrazami szacunku magdalena borsch

Wypowiedzenie umowy odpłatnej jest skuteczne, gdy nastąpi poprzez złożenie wyraźnego, pisemnego oświadczenia. O ile istnieje możliwość techniczna „wypowiedzenia umowy w trybie on-line“, wypowiedzenie może nastąpić również przy użyciu odpowiedniego łącza na stronie internetowej Serwisu be2. Dla właściwego przyporządkowania Klienta oraz w celu ochrony przed nadużyciami w każdym przypadku konieczne jest, żeby Klient w piśmie wypowiadającym umowę podał w sposób czytelny (używając WIELKICH LITER) swoje imię i nazwisko, kraj, w którym korzysta z Serwisu be2, zarejestrowany w Serwisie be2 adres e-mail oraz nazwę użytkownika (ewentualnie przydzielony mu kod).

lub Faks: +48 (22) 485 34 72

lub E-mail: serwisklienta @be2.pl !!!
Magdalena Borsch

29.4.2009
Dziękujemy za wiadomość.

Prosimy zauważyć, że Konto Premium zostaje automatycznie przedłużone, jeżeli w odpowiednim czasie nie zostanie złożona rezygnacja. Jest to element regulaminu serwisu, który zaakceptowała Pani podczas rejestracji.

Z tego powodu została ponownie pobrana opłata.

Nic nie rozumiem z tej korespondencji. Kiedy zostało wysłane wypowiedzenie umowy i w jakiej formie oraz w jakiej treści.

Link do regulaminu, który Pan akceptował (o ile się nie zmienił).

29.4.2009>> nigdy nie wyrazalam zgody na pobieranie przez panstwa skladek czlonkowskich , ogolnie jestem nieusatysfakcjonowana panstwa serwisem i nie wyrazalam zgody ani checi na dalsze czlonkowsto!!!
>> so mit rezygnuje z panstwa uslug i czekam na szybka i pozytywna dla mnie odpowiedz i zwrot pieniedzy.
>> z wyrazami szacunku magdalena borsch

5.10.2011
dnia 02.10.2011 ponownie pobrana zostala kwota pieniezna 437,53 NOK z mojego konta pomino wypowiedzianej juz dawno 29.04.2009 umowie czlonkostawa w panstwa portalu!

6.10.2011
zatrzymaliśmy już kolejne automatyczne przedłużanie Twojego konta Premium, które wygaśnie dnia 02.04.2012 i nie zostanie ponownie przedłużone.

od 3.4.0012 co dziennie dostajae taka wiadomosc:
Ostatnia opłata za Konto Premium nie mogła zostać pobrana z Twojego konta.

Wycofanie się z umowy z be2 oraz anulowanie opłat nie jest możliwe, ponieważ regulanim serwisu został zaakceptowany przez Ciebe podczas rejestracji, a my nie otrzymaliśmy wcześniej od Ciebie rezygnacji z automatcyznego przedłużania umowy.

Możesz aktualizować dane dotyczcące Twojej karty kredytowej na stronie dostępnej po zalogowaniu. W przeciwnym razie prosimy o wpłacenie 239,4 PLN +15,00 Euro (opłata administracyjna) w ciągu najbliższych 7 dni roboczych na następujące konto:
W przeciwnym razie będziemy zmuszeni przeprowadzić rozliczenia inkasowe.

link do regulaminu be2.pl , niewiem kiedy byla ostatnia aktualizacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hej, przeczytałam ten wątek, bo sama zostałam okradziona.
Czy może już ktoś znalazł sposób na tych złodziei?

Pozdrawiam
Iwona

Powrót