koniec macierzyńskiego a pup

• Autor wątku Autor wątku prep
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prep

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

W czerwcu 2016r podjęłam zatrudnienie na umowę o pracę na czas określony - 3/4 etatu, ale przepracowałam z tego dwa i pół miesiąca, bo okazało się, że jestem w ciąży i z tego względu od razu poszłam na zwolnienie. Umowa byla do czerwca b.r więc zasiłek macierzyński aktualnie wypłaca zus. Czy w kwietniu 2018r po ustaniu wypłaty macierzyńskiego będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych ?

Nie oczekuj pomocy jesli poszlas na zwolnienie tylko dlatego ze bylas w ciazy.

Kartensky napisał:
Nie oczekuj pomocy jesli poszlas na zwolnienie tylko dlatego ze bylas w ciazy.

No nie wierzę ... Bardzo przepraszam, że nie dodałam - pracowałam jako opiekun medyczny i tyrałam jak wół - dziennie podnosiłam chorych jakieś 50 razy a ciąża od początku do samego końca na podtrzymaniu. Bardzo łatwo kogoś ocenić nie znając szczegółów ;)

prep napisał:
Witam,

W czerwcu 2016r podjęłam zatrudnienie na umowę o pracę na czas określony - 3/4 etatu, ale przepracowałam z tego dwa i pół miesiąca, bo okazało się, że jestem w ciąży i z tego względu od razu poszłam na zwolnienie. Umowa byla do czerwca b.r więc zasiłek macierzyński aktualnie wypłaca zus. Czy w kwietniu 2018r po ustaniu wypłaty macierzyńskiego będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych ?

Zasiłek będzie przysługiwał jeśli otrzymywałaś co najmniej minimalne wynagrodzenie.

prep napisał:
Bardzo łatwo kogoś ocenić nie znając szczegółów ;)

W pierwszym poście stwierdziłaś tylko że poszłaś na zwolnienie z powodu ciąży. Więc nie oczekuj że odpalę szklaną kulę.
Oczywiście wiesz że pracodawca ma OBOWIĄZEK dostosowania twojego miejsca pracy do Twojego stanu? Co innego jeśli ciąża jest zagrożona. Ale warunki pracy nie są podstawą do wystawienia zwolnienia.

Powrót