konkubinat a ochrona prawna?

• Autor wątku Autor wątku mercado
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mercado

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jak wyglada sprawa w uk ze zwiazkami nieformalnymi wzgledem prawa?Jakie prawa ma osoba ktora rozstaje sie z partnerem?Zylam w zwiazku 5 lat,teraz sie rozstalismy.Wyszlam z domu tak jak stalam nic nie wzielam z mieszkania.Jak moge odzyskac swoje rzeczy ?Uwazam ze wszystko powinno zostac podzielone na pol jednak tak nie jest.Co moge zrobic?

swoje rzeczy osobiste ma prawo pani odzyskać jeżeli nie chce oddać udać się z policją

Poprosilam policje o pomoc ,przyjechali weszli do mieszkania ,on mnie nie wpuscil.Wyszli po ok 10 minutach powiedzieli mi ze on mowi iz nie ma moich rzeczy i nic oni nie moga zrobic.On ich oklamal .A przeciez tam sa moje peywatne rzeczy nawet takie jak ciuchy itd.A co z przedmiotami ktore nabylismy wspolnie przez 5 lat?

ja mialam taką sytułację i w asyście policji odzyskałam swoje rzeczy, co do rzeczy które nabyliście wspólnie to trzeba udowodnić np. rachunkami itp.

Wlasnie mialam taka sytuacje ze policja nic nie zrobila a ja dla dzieci i siebie nawet ubran nie mam co moge z tym zrobic?

Musisz mu sprawe, cywilna w sadzie zalozyc.Malzenstwa nie maja z tym problemu, bo tutaj rozwod to i podzial majatku, bez potrzeby skladania kolejnego wniosku, jak jest to w Polsce.Idz do prawnika.

Powrót