Konkurencja wystawia na mój numer dziesiątki ogłoszeń towarzyskich

• Autor wątku Autor wątku Kamil977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil977

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witajcie
Od tygodnia konkurencja wystawia na mój numer telefonu dziesiątki ( ok 20 ogłoszeń dziennie ) na portalu oglaszamy24.pl towarzyskie ogłoszenie . Typu gej pociągnie za darmo , gej zrobi masaż , czy Jestem Marta i się oddam za 50 zł .....
Mam dziesiątki SMS i telefonów dziennie . Co zrobić ?
Wiem że to będzie trudne do namierzenia , karty SIM na kogoś innego , VPN . Nawet dostaje SMS "daj już sobie spokój "
Błagam pomocy .

Najszybciej i najprościej napisz lub zadzwoń do biura obsługi portalu. Pewnie mogą to zablokować od ręki.
Potem zgłoś na policję i podaj kogo podejrzewasz.

napisz do oglaszamy24
-ze ktoś publikuje ogłoszenia z Twoim numerem bez zgody
-że to nękanie i naruszenie prawa
Zażądaj od nich natychmiastowego usuwania ogłoszeń i blokady kont / IP

Zachowuj wszystkie sms, rob screeny ogłoszeń. zgłoś to na policję z tymi dowodami.

Ok . Portal oglaszamy24 wogole nie odpowiada na wiadomości . Zero kontaktu tel .

Kamil977 napisał:
Ok . Portal oglaszamy24 wogole nie odpowiada na wiadomości . Zero kontaktu tel

Daj im czas, chyba że juz posales duzo wcześniej i nic nie odpisali.

Zostaje policja albo zmiana numeru, mozesz tez blokowac nieznane numery jesli masz taką możliwość

adnr napisał:
Daj im czas, chyba że juz posales duzo wcześniej i nic nie odpisali.

Zostaje policja albo zmiana numeru, mozesz tez blokowac nieznane numery jesli masz taką możliwość
Nie żartuj ;)) prowadzę firmę i mam zmieniac numer lub blokować połączenia przychodzące ;)

Policja wogole się tego podejmie ?
Z tego co wyczytałem to jak dodawane z telefonu ogłoszenia to można telefon namierzyć jak się loguje do nadajnika bts . Ale jak ktoś dodaje z komputera przez VPN to już trudniej ?

Powrót