A
agnieszkafk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Czy orientuje się ktoś może gdzie jest dostępna lista ustaw obowiązujących na egzamin wstępny? Chodzi mi o całą listę ustaw głównych i tych pobocznych
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
natalis napisał:Wykazu ustaw, wzorem aplikacji korporacyjnych, niestety nie ma. Komplikuje to nieco sytuacje, tym bardziej, ze co roku pojawiają się pytania z nowych aktów prawnych.
ewaeve napisał:chyba nie ma sensu uczyć się od teraz jak nie ma informacji ilu kandydatów przyjmują
Saint Benji napisał:A jakie znaczenie ma taka informacja?
Chyba jednak się dostałaśMaggieEr napisał:Mi zabrakło 1,5 punktu... Jeszcze się zastanawiam czy będę startować za rok. Pomijając osoby, które są mądre i poświęciły ogromną ilość czasu na przygotowanie, zauważyłam, że wśród moich znajomych dostały się delikatnie ujmując "średnio" ogarnięte osoby. Zastanawiam się od czego to zależy, może faktycznie natchnienie znaleźli w toalecie. Nie wierzyłam dopóki na własne oczy nie zauważyłam co się dzieje na tym konkursie... chyba jeszcze resztą sił wierzyłam w uczciwość drugiego człowieka - która powinna być wymagana zwłaszcza przy startowaniu na taki urząd. Oczywiście nie można też wrzucać wszystkich do jednego worka. Sama weszłam na salę po 8, a test zaczął się o 11. Może się zachciećzwłaszcza ze stresu. No ale bez przesady..
Niemniej jednak nawet gdy podejmę decyzję o startowaniu - nigdy nie skorzystam "z toalety". Chcę mieć świadomość, że jeśli się dostanę to zapracowałam na to sama. Chcę spojrzeć sobie w twarz za kilkadziesiąt lat bez obrzydzenia. Nawet kosztem niezdanego egzaminu.
Mnie zablokował na kazusach ogromny stres... nigdy wcześniej tak nie miałam. Chyba za bardzo mi zależało.
Z perspektywy czasu uważam, że trzeba posłuchać bardziej doświadczonych i przede wszystkim test, test, test. Mając 130 + bardzo ciężko jest odpaść po drugim etapie.
Uważam też, że warto robić testy w ramach powtórki pozwalają zwrócić uwagę na wiele szczegółów.
jwesolek napisał:
Wątpię, zapotrzebowanie jest tak duże, ze i limity miejsc będą odpowiednie.mania.s napisał:Ciekawe czy przez to, że zwiększyli limit miejsc aż do 155 na każdej aplikacji w tym roku zostanie on z kolei mocno zmieszony. :what: