konsekwencje art. 59 ustawy o narkomanii

• Autor wątku Autor wątku patkum
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patkum

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.
Mam pytanie odnośnie oskarżenie które dokładnie brzmi:
"z art. 13 u.1 Kodeksu Karnego w związku z art. 59 ustawy 1 ustawy o Przeciwdziałaniu narkomanii"
Chciałabym się dowiedzieć co grozi osobie, która wcześniej nie była karana i podjęła współpracę z policją?
Jakie istnieją możliwości? Czego można się spodziewać? (dla sprecyzowania powiem, że chodzi o 6g amfetaminy, które zostały znalezione)
Interesuje mnie również jaki jest przeciętny czas czekania na sprawę od momentu wystawienia aktu oskarżenia?

patkum napisał:
Chciałabym się dowiedzieć co grozi osobie, która wcześniej nie była karana i podjęła współpracę z policją?
......
Interesuje mnie również jaki jest przeciętny czas czekania na sprawę od momentu wystawienia aktu oskarżenia?

1)rozumiem ,ze niektorzy są leniwi...ale we własnej sprawie można chyba przeczytać treść artykułu i tam ma pan napisane zagrożenie karą...

2) z tym pytaniem proszę się zwrócić do sekretariatu danego Wydziału Karnego Sądu do którego sprawa została skierowana... (w każdym Sądzie jest inaczej bo inne jest obłozenie sprawami)

zapoznałam sie z treścią tego artykułu.
gdyby chodziło mi o ogólniki, nie podawałabym tylu szczegółów i zadowoliła treścią podaną w ustawie.
dziękuje za posta i czekam na kolejne

grozi tyle samo co i osobie, która z policją nie współpracowała i która nie tylko usiłowała ale tez dokonała czynu. oczywiście współpraca z policją, fakt niekaralności stanowic bedzie okolicznośc zdecydowanie in plus.

Powrót