J
jewka5
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mójsyn jest oskarżony o czyn z art.156&1 pkt 2kk i nie wiem co mu za togrozi. W toku postępowania przygotowawczego poszkodowany zeznał ,że podczas pobytu w lokalu był prowokowany do bójku, a gdy z niego wychodził został uderzony w twarz. Treść opinii wskazuje, że pokrzywdzony utracił zdolność widzenia okiem prawym na stałe, a zatem obrażenia jakich doznał skutkowały ciężkim uszczerbkiem na jego zdrowiu w postaci innegociężkiego kalectwa . Mój syn nie przyznał się do popełnienia zarzucanego mu czynu i odmówił składania wyjaśnień. Z policji nieoficjalnie dowiedziałam się, że to pokrzywdzony był prowodyrem tego zajścia. Obaj byli pijani . Dodam jeszcze ,że pokrzywdzony miał podczas uderzenia założone okulary. Nie oficjalnie wiem,żę są świadkowie, którzy widzieli i słyszeli jak poszkodowany wyzywał i chciał uderzyć mojego syna.
Mój syn uprzedniobył karany za czyn z art.279 & 1KK, ART.178 Z & 2KK I ART.278 & 1KK. Co powinnam zrobić, aby mu pomóc jeśli to wogóle jest możliwe, jakie skutki może ponieść mój syn? Czy powinnam skontaktować się z poszkodowanym? Sprawa wyznaczona jest na 29.04.2008, boję się że syn trafi do więzienia.Proszę o poradę.
Mój syn uprzedniobył karany za czyn z art.279 & 1KK, ART.178 Z & 2KK I ART.278 & 1KK. Co powinnam zrobić, aby mu pomóc jeśli to wogóle jest możliwe, jakie skutki może ponieść mój syn? Czy powinnam skontaktować się z poszkodowanym? Sprawa wyznaczona jest na 29.04.2008, boję się że syn trafi do więzienia.Proszę o poradę.