Konstytucyjne prawo do uprawiania sportu i rekreacji fizycznej, a zakaz jazdy na rowe

• Autor wątku Autor wątku krzysztof_o4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
krzysztof_o4

krzysztof_o4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Tj. w temacie ,czyli:

Konstytucyjne prawo do uprawiania sportu i rekreacji fizycznej, a zakaz jazdy na
rowerze.

A co ma jedno z drugie wspòlnego? Masz zakaz na rowery, to zacznij w ramach rekraacji i uprawiania sportu np. biegać.

KronX napisał:
to zacznij w ramach rekraacji i uprawiania sportu np. biegać.

Nie, zaproponuj mu siłownię. Bo zacznie biegać po pijaku i komuś wpadnie pod auto jeszcze ....

Rowerek stacjonarny. I wilk syty i owca cała.

Mówicie to tak jak bym przed każdym treningiem strzelił se pól litra.

Zaproponuj zawodnikowi sumo, żeby przerzucił się na balet.

Paragraf zakazu i decyzja sądu są sprzeczne z konstytucją ?

krzysztof_o4 napisał:
Paragraf zakazu i decyzja sądu są sprzeczne z konstytucją ?

Oczywiście, że nie.

krzysztof_o4 napisał:

Ale Tobie nikt niczego nie "proponuje" - obowiązuje Cię sądowy zakaz... Możesz się przerzucać na co chcesz, bylebyś tylko nie jeździł rowerem.

krzysztof_o4 napisał:

Faktycznie celne porównanie. Sumo to sport, balet to sztuka. Zatem przerzuć się na pisanie listów, skoro jedyny sport dla Ciebie to jazda rowerem.

Zresztą chwila - możesz sobie kolarstwo torowe uprawiać. Chyba zakaz tego nie obejmuje?

Karanie za zabijanie człowieka też kłóci się z wolnością człowieka.

Temat do Hydeparku - przenoszę.

Konstytucja mi coś gwarantuje a sąd mi to zakazuje...

Sposób jest emigracja.

Bylem parę lat na zachodzie i jeździłem po wódzie rowerem nie miałem z tego powodu żadnych nieprzyjemności. A spisywanie nigdy mi się nie przytrafiło, a chlanie w parkach jest na porządku dziennym.
A co do zakazu jazdy na rowerze. Wiezienia muszą się przepełnić kolażami jeszcze raz, żeby się coś zmieniło w tej kwestii.

@krzysztof_o4

Żarty sobie robisz, czy Ty tak na poważnie? Bo przypomina to rozmowę z 6-latkiem :D
Popełniając czyn zabroniony sam pozbawiasz się pewnych konstytucyjnych praw. Na dalekim zachodzie, nawet prawa do życia :ok:

Krzysztofie, w Polsce od zeszłego roku jazda rowerem po pijaku to już tylko wykroczenie tak więc może jednak nie jest tu tak źle.:D

krzysztof_o4 napisał:

bzdura, Konstytucja gwarantuje Panstwu ograniczenie praw i wolnosci konstytucyjnych jednostki, sprawdz sobie sam na jakich zasadach.

wykroczenie niesamowite...a pociaga za soba ogromne konsekwecje

Olacalka, w każdym kraju są ograniczenia, nie tylko w Polsce, są kraje gdzie np każda nawet najmniejsza ilość alkoholu u kierowcy powoduje sankcje....

Są nawet kraje gdzie jazda po pijanemu klasyfikowane jest jako próba zabójstwa; przepadek samochodu czy bezwzględne więzienie też nie jest niczym niezwykłym za jazdę po pijanemu w innych krajach.

Z tym że ( i tu leży zapewne pies pogrzebany) w krajach tych zazwyczaj są sieci scieżek rowerowych do których policjanci przyjeżdzają tylko na wezwanie. A rowerzyści nie jeżdzą po chodnikach / zwykłych drogach.

krzysztof_o4 napisał:
Bylem parę lat na zachodzie i jeździłem po wódzie rowerem nie miałem z tego powodu żadnych nieprzyjemności.

A byli i są tacy, którzy przemycali narkotyki i odbywają karę dożywocia - cudem wywinąwszy się od kary śmierci. Ile Ty masz lat? Jeszcze się nie zorientowałeś, że systemy prawne państw różnią się od siebie?

krzysztof_o4 Ponownie proszę - przestań wypisywać bzdury, forum prawne to nie piaskownica.

krzysztof_o4 napisał:

Sposób jest emigracja.

Bylem parę lat na zachodzie i jeździłem po wódzie rowerem nie miałem z tego powodu żadnych nieprzyjemności. A spisywanie nigdy mi się nie przytrafiło, a chlanie w parkach jest na porządku dziennym.
A co do zakazu jazdy na rowerze. Wiezienia muszą się przepełnić kolażami jeszcze raz, żeby się coś zmieniło w tej kwestii.

Nie byłeś czasem na WSCHODZIE ?? Bo wątpie czy byłeś na zachodzie bo prawo np. Niemieckie kłuci się z tym co teraz ty mówisz

Powrót