Kontakt z prokuratorem

• Autor wątku Autor wątku lowrider
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lowrider

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

Policja złożyła akt oskarżenia do prokuratury przeciwko mnie o grożenie sąsiadowi.
Jak mogę skontaktować się z prokuratorem? Chciałbym się dowiedziec o jaki wyrok będzie wnioskował.

na policji po numerach postępowania ustal numer sprawy prokuratorski....a w prokuraturze po numerze prokuratorskim ustalisz prokuratora prowadzącego...

jak grzecznie porozmawiasz z policjantem prowadzącym twoje postępowanie to on to szybko ustali..:)

Markiz32 napisał:
na policji po numerach postępowania ustal numer sprawy prokuratorski....a w prokuraturze po numerze prokuratorskim ustalisz prokuratora prowadzącego...

jak grzecznie porozmawiasz z policjantem prowadzącym twoje postępowanie to on to szybko ustali..:)

Drugie moje pytanie jest takie. Byłem kiedyś skazany za posiadanie marihuany. Wyrok w zawieszeniu, okres próby dawno sie juz skonczyl.

Policja sporządziła akt oskarzenia z art. 190 KK § 1. Oskarżony stwierdził że przystawiłem mu pistolet do skroni, ma na to swiadka.

Czy jest szansa na zawiasy czy mogą mnie zamknąć?
Jestem osobą pracującą, mam małe dziecko, jestem jedynym zywicielem rodziny.
Ja sie do winy nie przyznalem

Każda sprawa jest oceniana indywidualnie - możesz zostać skazany na karę z warunkowym zawieszeniem wykonania kary, jak i karę z bezwzględnym pozbawieniem wolności. Charakter czynu zdecydowanie nie przemawia na Twoją korzyść.

Powrót