kontener i prawa do jego zawartości

• Autor wątku Autor wątku jagusia123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jagusia123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Hej

Pod sklepem stoi kontener do którego pracownicy sklepu wynoszą kartony, czy mogę zabierac te kartony bez niczyjej zgody? wg mnie skoro je wyrzucili to one juz nie należą do nich
Czy dobrze myśle?

Dzięki

Moim zdaniem zależy to od tego czy ten kontener pełni rolę śmietnika czy nie (może jest np. tylko miejscem gromadzenia makulatury celem jej sprzedaży).

Krótko mówiąc, spytałbym jakiejś osoby funkcyjnej ze sklepu dla pewności zanim bym coś zabrał.

To jest śmietnik po który raz w tygodniu przyjeżdza Czyścioch

[cytat="jagusia123"]To jest śmietnik po który raz w tygodniu przyjeżdza Czyścioch[/cytat]

Pytałaś już o to czy się domyślasz? A może Czyścioch jakoś wykorzystuje tę makulaturę i ma to wpisane w umowę z tym sklepem?

Jeżeli się tylko domyślasz że to zwykły śmietnik a Czyścioch nie ma zagwarantowanej tej makulatury dla siebie to radzę jednak dopytać
(zresztą - jeżeli jest to nawet zwykły śmietnik - zapytanie o pozwolenie może mieć nie tyle znaczenie ściśle prawne, ile byłoby na pewno objawem zwykłej kultury).

pytałam kiedys pracownika sklepu czy mają może kartony na zbyciu i to on mnie skierował do tego kontenera wiec wiecej nikogo juz nie pytałam, tylko teraz zastanawiam się czy muszę miec zgode kierownika sklepu czy nie?

Jak już napisałem wyżej choćby z przyczyn czysto grzecznościowych wolałbym na Twoim miejscu mieć zgodę kierownika.

Powrót