Konto do gry online

• Autor wątku Autor wątku sretj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sretj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam jakiś rok temu zakupiłem na allegro konto do gry League of legends za 70zł. Z tego co czytałem w regulaminie itp konto jest tak naprawdę własnością Riot games (producenta gry) W konto włożyłem około 400zł. Lecz logując się dzisiaj na nie hasło zostało zmienione prawdopodobnie przez pierwszego własciciela konta. Czy warto iść z tym na policje pomoże to coś ? Dziękuje za każdą odpowiedź

Niestety nie zmieniłem ponieważ nie miałem takiej opcji gdyż sprzedający mógł tylko zmienić hasło poprzez swój e-mail,pomimo moich prób zmienienia hasła sprzedający nie potwierdził w e-mailu. Nie wiem czy jest ogólnie sens iść z tym na policje czy się zajmie sprawą.. Jedyna rozmowę jaka posiadam ze sprzedającym to podanie loginu i hasła na e-mail, sporu na allegro raczej też już nie założę ponieważ minął rok czasu

Jeszcze pozwolę sobie przytoczyć cytat z regulaminu gry

D. Sprzedaż Konta. Każde Konto jest przypisane do konkretnego Użytkownika i Riot Games nie uznaje oraz wyraźnie zabrania przenoszenia Kont Użytkowników. Zabronione jest kupno, sprzedaż, przekazywanie lub wymiana Kont oraz składanie takich ofert; wszelkie próby powyższych czynności są nieważne. Wszelkie formy dystrybucji Konta i/lub Danych Dostępu (poza wyraźnie dopuszczonymi w niniejszej Umowie lub wyraźnie dozwolonymi przez Riot Games) mogą skutkować zawieszeniem lub usunięciem Konta.

Ponadto, Użytkownik akceptuje i potwierdza, że nie posiada żadnych praw własności lub innych do swojego Konta oraz, że wszelkie prawa do Konta będą zawsze należeć do i przysługiwać Riot Games. Wszystkie prawa własności Riot Games zostały wymienione w Warunkach użytkowania.

Ostatnia edycja:
Nie dostałeś możliwości zmiany maila i hasła do konta i nie zapaliła się ostrzegawcza lampka? Zmiana samego hasła nic by nie dała, bo właściciel mógłby procedurą przypominania hasła zmienić je ponownie. Regulamin w tej sytuacji Ci nie pomoże. Spróbuj przeszukać archiwum allegro, znaleźć swoją aukcję i ją przeczytać, może były jakieś informacje małą czcionką napisane.

Znalazłem na archiwum aukcje w której jest poprostu napisane sprzedam konto do gry league of legends zawarte w nim postacie oraz skiny (skorki) jeżeli nic się nie da z tym zrobić i nawet policja nie pomoże to rzecz biorąc mogę stworzyć konto znaleźć na nie kupca poczekać aż ktoś je ulepszyć itp po czym mogę je bez karnie odzyskać ?

Jeszcze dodam tylko że wszystkie zakupy które robiłem na tym koncie było z PaySafeCard... Co chyba będzie ciężej mi udowodnić że ja doładowywałem portfel.

Handel kontami we wszelkich grach online jest zabroniony, mówi o tym OWU, a idąc na policję i zgłaszając taką sprawę...

pozwanyprzezbank napisał:
Handel kontami we wszelkich grach online jest zabroniony, mówi o tym OWU, a idąc na policję i zgłaszając taką sprawę...

... nic nie grozi bo nawet jak jest zabronione w regulaminie to nie jest to sprzeczne z prawem polskim.

Powrót