Konto Inteligo

• Autor wątku Autor wątku ZzzT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZzzT

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry,
mam taką dziwną sytuację:
w 2005 r zostało otwarte konto osobiste, wydana karta debetowa, gdzieś po roku, dwóch przestałem go używać i wydawało mi się, że został spłacony debet (limit w koncie 500zł) i zamknięte.
PKO nic do mnie nie pisało, nie wysyłało.
Od marca 2016 zaczęły pojawiać się na poczcie email elektroniczne wyciągi.
Najpierw myślałem, że to fałszywe wiadomości z wirusami, po korespondencji z bankiem okazało się, że to moje konto i debet w wysokości 500zł ???
Wyciągi teraz co miesiąc przychodzą, zadłużenie nie rośnie, bank żadnych pism nie wysyła.
Jak tu teraz udowodnić, że spłacone ?

O to co mi napisał bank:

Uprzejmie informuję, że za przygotowanie wyciągów Bank pobiera opłatę zgodną z obowiązującą Tabelą opłat i prowizji. Ich zamówienie jest możliwe telefonicznie pod numerem 800 121 121 lub 81 535 6789. Pod tym numerem jest również możliwe odzyskanie danych do logowania do konta.

Wyjaśniam, że ze względu na okres rozliczeniowy Pana rachunku wyciągi były generowane co miesiąc około 22 dnia miesiąca i wysyłane na adres xxxxxx

Jednocześnie, w załączeniu, przekazuję umowę o prowadzenie konta. Proszę o weryfikację, czy wskazane w niej dane należą do Pana. Jeżeli tak, zachęcam do kontaktu z konsultantem Inteligo w celu odzyskania danych do obsługi konta. Informuję przy tym, że Bank nie ma wpływu na fakt, czy posiada Pan dane do logowania i tym samym na możliwość zapoznania się przez Pana z komunikatami zamieszczanymi w serwisie internetowym np. w zakresie zmian w ofercie czy regulaminach.

Zaznaczam także, że Bank nie dysponuje kopią wysłanego w październiku 2007 roku monitu z wezwaniem do zapłaty. Przykro mi, jeżeli jest to dla Pana powodem niedogodności.

Mam nadzieję, że przekazane informacje będą dla Pana wystarczające.

To moze być ciekawe doświadczenie. Mam to samo. Dopuszczalne saldo debetowe ma byc splacone po 30 dniach. Bieg przedawnienia biegnie od daty wymagalnosci. Czyli od dnia kiedy pierwszy raz nie zostało to spłacone. W najgorszym nawet przypadku sprawa jest przedawnuona.

Powrót