Kontrola ARiMR

• Autor wątku Autor wątku Jou
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jou

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
czy ARiMR może przeprowadzić kontrole w Lutym 2017 za ubiegły rok czyli za 2016 i to w dodatku zimą, czy może ktoś wie od kiedy do kiedy może ARiMR za dany rok czyli 2016 przeprowadzić kontrole i czy są jakieś regulacje prawne na ten temat.

dzięki za informacje zima zimą ale mamy 2017 zboże dawno skoszone a ja znalazłem na stronie ARiMR ogólne zasady kontroli taki oto zapis:

7) Kontrole w zakresie przestrzegania norm i wymogów wzajemnej zgodności są przeprowadzane w tym samym roku kalendarzowym, w którym został złożony wniosek o płatność.

ja złożyłem wniosek w 2016 i nie bardzo wiem po co ta kontrola

Kontrola z ARiMR może być w każdym momencie. To Agencja sama ustala termin. Zdarzają się kontrole kilka lat wstecz, w szczególności gdy dotyczą one wniosków o dopłaty.

Cross compliance czyli w zakresie przestrzegania norm i wymogów wzajemnej zgodności sa przeprowadzane w danym roku kalendarzowym, czyli za złożone wnioski w 2016 roku najpóźniej do 2017. Kontrole obszarowe mogą być przeprowadzane i w kolejnym roku, w zimie, wiosną i lecie. Wynika to z typowania systemowego, manualnego, donosu etc. Agencja sama nie ustala terminu, wynika to z przepisów

Powrót