T
Trans
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Dzisiaj wracając z pracy zatrzymała mnie Niemiecka policja. Na wstępie dodam, że nie jestem zameldowany w Niemczech i pracuję na polskiej działalności. Dokumenty się zgadzały i przeszliśmy do badania na zawartość narkotyków. Dzień prędzej jak i również tego samego dnia zażywałem amfetaminę. Miałem oddać mocz do pojemnika, lecz po dwóch minutach "prób" powiedziałem, że nie jestem w stanie z powodu stresu. Przyjechał lekarz na miejsce i pobrał krew do badań. Jestem pewny, że w moim organizmie wykryje zawartość amfetaminy. I moje pytania są takie: 1. Ile czasu potrwa otrzymanie jakiegokolwiek pisma i pod jaki adres go otrzymam. (Spisali adres zamieszkania w Polsce, jak i również podałem im adres w Niemczech gdzie mieszkam ale nie jestem tam zameldowany). 2. Z kartki którą otrzymałem od policji odnośnie zatrzymania wynika, że otrzymam karę do 1000 Euro plus koszta postępowania. Czy orientuje się ktoś jak będzie wyglądał przebieg postępowania, jak długo będzie się to toczyć i czy zostanę tylko ukarany karą pieniężną, a nie np. zabraniem prawa jazdy lub aresztem? 3.Jak mam się do tego przygotować? Co może, a nawet będzie mi potrzebne? 4.Jeśli ktoś posiada większą wiedzę odnośnie tego tematu i wiedziałby więcej niż to o co sam zapytałem, to proszę również o napisanie. Pozdrawiam